Sådan låses en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Alle trådløse routere er forskellige. I denne artikel vil jeg forsøge at dække de mest almindelige måder at oprette din trådløse sikkerhed på. De fleste producenter giver instruktioner om, hvordan dette gøres med den specifikke router. Hvis den oprindelige manual går tabt, kan oplysninger normalt downloades fra fabrikantens hjemmeside. Denne artikel forudsætter, at routeren er installeret og leverer internet til dig. Det første trin i opsætningen af ​​din trådløse sikkerhed er at få adgang til din routers indstillingsside. Dette kan gøres fra din computers browser. Bemærk, at det ofte er bedst at ikke blive tilsluttet via din trådløse forbindelse, men snarere via en direst-kabelforbindelse med din router. For at gøre dette skal du blot tage et cat5 kabel (som regel leveres med din router) og tilslutte det direkte fra din computer til en åben port på din router. Du kan se fra billedet, at der er flere porte mærket med gul og en mærket med blå. Den blå betegner den port, hvor internetfeeden (fra dit kabelmodem eller DSL-modem) tilsluttes. De gule porte angiver, hvor direkte tilsluttede computere skal tilsluttes. Der kan nu være farve eller etiketter på din router, men generelt er det oprettet det samme. Hæk din computer til de gule porte.

2.

Sørg for, at din computer er tilsluttet og har internet. Det næste trin er at indtaste din routers opsætningsside. Du kan komme til din routers opsætningsside via din internetbrowser ved at indtaste adressen i adresselinjen. Så hvad min router adresse? Din routers adresse afhænger af fremstillingen. Men typisk med sådan 192.168.1.1. Afhængigt af din fabrikant ændres de to sidste cifre. Det er her, hvor din manual vil være nyttig. Hvis du ikke har din manual, skal Google mærke og model for din router, og du skal finde adressen med dine fremstillingsoplysninger. Du kan også finde adressen ved at gå ind i din netværksforbindelse i Windows. Du skal blot højreklikke på din internetforbindelse i dit netværksforbindelsesvindue og klikke på status. Klik derefter på supportfanen. Adressen til din router vil være tallene efter standard gateway.

3.

Når du har indtastet din routers adresse i adresselinjen, tryk enter. Din browser vil enten tage dig til hovedopsætningssiden for din router eller bede dig om login og adgangskode. Hvis du bliver bedt om et login og en adgangskode igen henvises til producentens manual eller websted. Generelt er det en kombination af 'admin' til login og adgangskode eller 'admin' til login og intet kodeord. Nogle gange endda 'adgangskode' til adgangskoden.

4.

Nu skal du se lidt her på din routers installationsskærm.

5.

Find nu fanen Trådløs sikkerhed. Hver router er anderledes, det kan tage nogle klik rundt for at finde det.

6.

Når du har fundet dine trådløse sikkerhedsindstillinger, vil du bemærke, at de er deaktiveret. Du bør have flere muligheder, når det kommer til den type sikkerhed, du kan vælge. Jeg foretrækker WPA, det giver dig mulighed for blot at indtaste et kodeord for at få adgang til dit trådløse netværk. Denne adgangskode kan selvfølgelig gemmes i dine trådløse indstillinger, så det er ikke nødvendigt at indtaste det, men en gang.

7.

Indtast dit kodeord i adgangskassefeltet og tryk på Gem . Dit trådløse netværk er nu sikkert. Fordel adgangskoden til alle, der har adgang til dit trådløse netværk.

Tips og advarsler

  • Gå til fabrikantens websted og download den oprindelige vejledning, hvis du har det ikke.
  • Vælg et kodeord, der er nemt at huske eller skrive det ned på bunden af ​​din router.
  • Dagens trådløse routere kommer fra fabrikken usikrede. Mange gange er de forbundne og sikrer aldrig det trådløse netværk. Dette gør det muligt for alle inden for rækkevidde at bruge dit internet og muligvis søge gennem dit hjemmenetværk efter eget valg. I denne artikel vil jeg gå igennem trinnene for at sikre din trådløse router.