Sådan opretter du en Linksys Wireless Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer en Linksys Wireless Router

1.

Vælg og køb en Linksys-router under hensyntagen til dit budget og dine vaner.

2.

Tilslut antennerne til Linksys trådløse router.

3.

Placer routeren centralt, og sørg for, at den ikke er omgivet af metal. (Et signal kan ikke opnås via metal.) Routeren skal placeres således, at afstanden mellem klienter (computere) er noget lige. Dette vil skabe en bedre forbindelse.

4.

Slut Ethernet-kablet til 'Internet' -porten bag på Linksys-router.

5.

Tilslut en computer til routeren ved at tilslutte et andet Ethernet-kabel til Ethernet-porten på din computer og fastgør den anden ende til en af ​​de tilgængelige porte på bagsiden af ​​routeren. Du kan vælge enhver port undtagen den ene mærket 'WAN'.

6.

Tilslut routeren til en stikkontakt.

7.

Vent til strømlampen holder op med at blinke, hvorefter routeren er færdig med opstart. Mens routeren starter, blinker strømlampen. Denne proces kan tage et par minutter at fuldføre.

8.

Genstart din computer, så den kan få adgang til en ny IP-adresse fra routeren via DHCP'en (Dynamic Host Configuration Protocol).

Konfigurer routeren

1.

Åbn din webbrowser, skriv 'http://192.168.1.1/' til adressebjælken og tryk 'Enter'.

2.

Brug 'Admin' som brugernavn i pop op-feltet og lad adgangskoden være tom.

3.

Opret forbindelse til internettet og klik på 'Internetopsætning.'

4.

Vælg din forbindelsestype i rullemenuen. Vælg 'DHCP' til kabelmodemer eller 'PPPoE' for de fleste DSL-modemer. Hvis du ikke er sikker på disse muligheder, skal du kontakte din internetudbyder.

5.

Indstil en service sætidentifikator (SSID) for at identificere routeren og ændre adgangskoden.

6.

Krypter din trådløse forbindelse ved hjælp af en WEP-nøgle (Wireless Encryption Protocol). Indtast en adgangskode under 'Trådløs sikkerhed', og klik på 'Generer'. Dette vil generere et kodeord, som skal bruges af enhver klient, der forbinder din router.

Tips og advarsler

  • Skriv eller gem en tekstfil med dit WEP-kodeord og indstillinger.
  • Det er ikke altid nemt at oprette en trådløs router med en Windows-klient. Linksys-routere leveres med en trinvis installationsguiden, som gør opsætningen og konfigurationen nem at forstå. Når den oprindelige opsætning er afsluttet, er det nemt at Tilpas konfigurationerne.