Sådan opretter du en Wi-Fi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Træk kablet eller DSL-modemet ud for at slukke det og tilslut det til WAN-, WLAN- eller Internet-porten på bagsiden af ​​din trådløse router ved hjælp af et Ethernet-kabel. Hvis dit modem har en indbygget trådløs router, kan du fjerne dette trin.

2.

Slut dit kabel- eller DSL-modem, og vent på, at det opretter forbindelse til internettet .

3.

Tilslut din trådløse router midlertidigt til Ethernet-porten på bagsiden af ​​din computer ved hjælp af en åben port på bagsiden af ​​routeren. Disse er normalt mærket med tal.

4.

Tænd din computer og brug din webbrowser til at få adgang til konfigurationsskærmen til din router. Dette er normalt en IP-adresse, som er angivet i routeren installations instruktioner. Du kan også have brug for et login og password, som også vil være i manualen.

5.

Vælg et unikt SSID-navn, og indtast det i det relevante område på konfigurationsskærmen. Du vil bruge dette SSID til at give andre computere adgang til dit netværk.

6.

Enter en WEP- eller WPA-sikkerhedskode for at forhindre eksterne brugere i at få adgang til dit netværk. Normalt vil routeren konfigurere dette til dig, hvilket giver dig flere netværksnøgler at vælge imellem. Du skal muligvis også oprette en adgangskode til generering af sikkerhedsnøglerne.

7.

Afbryd Ethernet-kablet fra din computer og genstart. På dette tidspunkt, hvis du kører Windows XP Service Pack 2 eller nyere, skal computeren genkende dit trådløse netværk. Ellers skal du muligvis downloade servicepakken fra Microsoft-webstedet.

8.

Højreklik på ikonet for det trådløse netværk nederst til højre på skærmen og vælg 'Se ledige netværk.' En liste over netværk inden for rækkevidden af ​​din router skal vises på skærmen.

9.

Vælg det navn, du gav dit netværk fra listen, og klik på 'Connect.' Du skal nu blive bedt om din sikkerhedsnøgle. Indtast det to gange, og klik på 'Connect' igen.

10.

Tilslut de trådløse adaptere eller modtagere til alle computere, du vil give adgang til dit netværk. Mange nye Centrino bærbare computere har indbyggede trådløse adaptere. Gentag trin 8 og 9.

Trådløse netværk bliver hurtigere, især med den nye Draft-N-protokol, hvilket gør dem yderst ønskelige til at erstatte Ethernet- eller kablet netværk. Opsætning af et af disse netværk er ret simpelt, forudsat at du har det rigtige udstyr og følger de korrekte procedurer.