Sådan oprettes VPN-forbindelser i Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tryk på knappen 'Start' og vælg menuen 'Kontrolpanel'. Dobbeltklik på ikonet Netværksforbindelser for at åbne vinduet.

2.

Klik på linket 'Opret en ny forbindelse' i venstre panel under Netværksopgaver. Dette åbner guiden til Windows XP New Connection. Tryk på knappen 'Næste' for at starte guiden og vælg alternativknappen mærket 'Opret forbindelse til netværket på min arbejdsplads.' Tryk på knappen 'Næste' for at hente siden Network Connection.

3.

Vælg radioknappen 'Virtual Private Network Connection' på siden Network Connection og tryk på ' Næste '-knappen. Indtast et navn til VPN-forbindelsen i feltet mærket 'Firmanavn'. Tryk på knappen 'Næste'.

Indtast IP-adressen eller navnet på den virtuelle private netværksserver, og tryk på knappen 'Næste' for at oprette forbindelse til den.

5.

Marker afkrydsningsfeltet 'Tilføj en genvej til denne forbindelse til mit skrivebord', hvis det ønskes, og tryk på 'Afslut' knappen for at oprette den nye virtuelle private netværksforbindelse.

VPN står for virtuelt privat netværk. Det er et privat netværk, der overlejrer et andet netværk for at give funktionalitet til en gruppe brugere. En VPN kan levere en sikker kommunikationskanal over det offentlige internet ved hjælp af kryptering og andre sikkerhedsmetoder. Den kan bruges på mindst 3 forskellige måder: styret adgang inden for et intranet, fjernklientforbindelser og LAN til LAN-netværk.