Sådan tilføjes ekstra antenner til en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilføj ekstra antenner til en trådløs router

1.

Bestem, om din router har aftagelige antenner og noter, hvor mange der er. Routere kan have så få som en antenne eller så mange som tre eller fire antenner. Hvis din routerens antenne ikke kan fjernes, kan du desværre ikke opgradere.

2.

Identificer, hvordan routeren bruges, så du ved, om du vil tilføje omni-directional eller directional antenner. Retningsantenner kan øge rækkevidden meget længere, men kun i en enkelt retning, mens omni-directionelle antenner kan øge området kun lidt, men i alle retninger. Hvis du forsøger at få signal til en enkelt fjernplacering, skal du bruge en retningsbestemt antenne.

3.

Køb ekstra antenne (r). Du skal købe en omni-directional antenne for hver antenneport, du har, eller en retningsant antenne og en omni-directional antenne til hver anden port. Du kan også forlade den anden antenne som lagerantenne, hvis du bruger en retningsantenne og ikke ønsker at øge omni-directional rækkevidde.

4.

Kør routeren ned. Hvis din router har en strømafbryder, skal du slukke for den. Ellers skal du tage stikket ud af stikkontakten på bagsiden af ​​routeren.

5.

Slut antennen. Ekstra antenner har normalt ærmer, der skruer på antenneporten på bagsiden af ​​routeren. Hvis antennen er stor eller retningsbestemt, vil den have et kabel, der forbinder antennen med routeren. Hvis det gør det, skal du slutte en ende til routeren og den anden ende til antennen.

6.

Mål retningsantenne. Mål antennen så godt som muligt på den fjerntliggende placering, som du vil give WiFi-adgang til.

7.

Tænd for router. Når den først starter, skal du have større rækkevidde og signalstyrke.

Tips og advarsler

  • Hvis det er muligt, skal der være en anden WiFi-router på denne placering skal fungere som en repeater. Hvis du ikke har en repeater med omni-directional antenne på fjernplaceringen, vil enhver bevægelse overhovedet påvirke klientens tilslutning.
  • Trådløse routere, især de billigere modeller, kommer ofte med små antenner. Selvom disse antenner kan være fint til de fleste anvendelser, vil du måske gerne tilføje bedre antenner, hvis du vil have større rækkevidde eller signalstyrke. Afhængigt af dine trådløse behov kan du tilføje en af ​​to typer: en omni-directional antenne eller en retningsantenne.