Sådan tilføjes en trådløs router i Windows Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilføj en trådløs router i Windows Vista

1.

Installer dit WiFi-kort og drivere. Hvis kortet ikke kom med computeren, skal du installere drivere ved at indsætte kortet og lægge den disk, der fulgte med den. Følg anvisningerne i den nye hardware guiden for at afslutte installationen.

2.

Sørg for, at routeren er tændt. For at Windows Vista skal kunne detektere det trådløse netværk, skal routeren tændes og sende sin Service Set Identifier (SSID). Hvis det trådløse netværk ikke sender SSID'en, skal du skrive SSID og Wireless Encryption Protocol (WEP) eller Wi-Fi Protected Access (WPA) -tasten til fremtidig brug.

3.

Åbn dialogboksen 'Opret forbindelse til et netværk'.

4.

Klik på knappen 'Start', og klik derefter på 'Opret forbindelse til.'

5.

Dobbeltklik på netværksnavnet eller klik på netværksnavnet, hvis WiFi-netværket er angivet, og klik derefter på knappen 'Connect'. De automatiske detekteringsfunktioner vil afhente de fleste offentlige WiFi-netværk, så hvis du er på et offentligt hot spot, er det ofte alt, hvad du skal gøre. Da din computer opdager nye netværk, tilføjer den dem til denne liste.

6.

Tilføj WiFi-netværket manuelt, hvis det ikke er angivet. Klik på linket 'Opret forbindelse eller netværk' nederst i dialogboksen.

7.

Vælg 'Manuel forbindelse til et trådløst netværk' under 'Vælg en Forbindelsesmulighed ', når den nye dialogboks vises, og klik derefter på knappen' Næste '.

8.

Udfyld SSID- og WEP- eller WPA-oplysningerne i' Manually Connect to et trådløst netværk '-dialog. Hvis dette er et privat netværk, og routeren ikke sender SSID'en, skal du sørge for at tjekke 'Connect, selvom netværket ikke sendes.' Når du er færdig, klik på 'Næste'.

9.

Tilslut det trådløse netværk med det samme ved at vælge 'Connect to ...' i den næste dialogboks. du vil oprette forbindelse senere, klik på 'Afslut' -knappen. Du kan nu få adgang til dette netværk fra dialogboksen 'Opret forbindelse til et netværk'.

Tips og advarsler

  • Vælg og køb en trådløs router, der er certificeret til Windows Vista. Dette vil blive angivet af Vista-logoen på boksen.
  • Windows Vista er redesignet og forbedret i dialogboksen til netværksforbindelse, der findes i tidligere versioner af Windows, hvilket gør processen mere tilgængelig. Følgende dialogbokse gør det nemt at tilføje en trådløs router og konfigurere den til forskellige netværk.