Sådan tilslutter du en bærbar til en trådløs router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilslut en bærbar til en trådløs router ved hjælp af et Windows-operativsystem.

1.

Køb en trådløs router, der passer til dine behov og prisklasse.

2.

Følg routerns manual for at konfigurere routeren og dens internetforbindelse, hvilket sandsynligvis kræver, at der tilsluttes en kablet klient til routeren. Når den trådløse router er konfigureret, er den kablede forbindelse ikke længere nødvendigt. Det er dog bedst at lade den forbundne klient være tilsluttet, hvis det er en separat computer fra den, hvor du skal konfigurere WiFi. Hvis noget går galt, kan du få adgang til administrationsgrænsefladen igen.

3.

Saml information fra installationsprocessen. For at konfigurere den trådløse klient skal du kende SSID, WEP (Wireless Encryption Protocol) og kanal og tilstand.

4.

p> Boot op den bærbare computer og tilslut WiFi-kortet. Dette vil ikke være nødvendigt, hvis din bærbare computer har et integreret WiFi-kort.

5.

Installer eventuelle drivere, der er nødvendige for at bruge WiFi-kortet. Indsæt disken, der fulgte med WiFi-kortet, og følg installationsprocessen på skærmen. De fleste diske udløser en ny hardware guiden, der gør installationen ekstremt enkel.

6.

Dobbeltklik på ikonet 'WiFi Connection'. Den kan findes i proceslinjen nederst på skærmen til bærbar computer.

7.

Klik på 'Egenskaber'.

8.

Vælg fanen 'Trådløse netværk'.

9.

Brug knappen 'Tilføj' nederst i dialogboksen, hvis dit WiFi-netværk ikke er 't i'

10.

Klik på 'Konfigurer', når du ser dit netværkets SSID i 'Tilgængelige netværk'.

11.

Indtast dit netværk s SSID og WEP-nøgle.

12.

Klik på 'Start', og vælg derefter 'Tilslut til' og 'Trådløs netværksforbindelse . 'Din computer skal nu kunne få adgang til WiFi-netværket. Hvis WiFi-netværket er forbundet til internettet, skal det også kunne oprette forbindelse til internettet.

Tips og advarsler

  • Uden en krypteringsnøgle er trådløse netværk sårbare over for at blive 'lånt' af naboer.
  • At have begrænset bevægelighed, fordi din bærbare computer er bundet til din internetforbindelse med ledninger, besejrer hele formålet med en bærbar computer. Hvis du vil have adgang til internettet eller dele filer og printere med en anden computer og stadig har friheden til at bevæge sig rundt, skal du oprette forbindelse til en trådløs router. Det er nemt at gøre og det er værd at gøre .