Sådan tilsluttes flere DSL-forbindelser til en computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Det første du vil gøre, er at sørge for, at du har DSL-service, der kører på din telefonlinje. For det andet skal du allerede have DSL-modemet, der plugger ind i telefonlinjen og derefter til din computer. Et eksempel på, hvordan et modem kan se ud, vises til venstre.

2.

Dernæst skal du bruge det, der kaldes en router. En router er et stykke maskiner, der i grunden opdeler DSL'en fra modemmet, så du kan 'føje' det til så mange andre computere som du vil. Der er dog en grænse for, hvor mange computere der kan løbe fra en router. Et eksempel på, hvordan en router kan se ud, vises til venstre. Der er mange mærker at vælge imellem, men det er bedst at holde fast i dem som Linksys, D-Link eller NetGear. Salgsmedarbejdere på din lokale elektronik butik kan pege på, hvad du har brug for. (Bemærk: Du skal også bruge CAT5, også kaldet ethernet / netværkskabler, for hver computer du planlægger at tilføje DSL-service til. Du skal finde den korrekte længde for at nå fra din router til hver computer.)

p> 3.

Nu kommer den vanskelige del ... at sætte det hele ind. Billedet til venstre viser dig bagsiden af, hvad de fleste routere skal se ud. Der er et sted at tilslutte dit modem til det, steder at tilslutte nogle computere til det (normalt fire) og et sted for strømmen til routeren. Nu gør dette trin perfekt mening, hvis du holder øje med det. For det første vil du føje DSL-tjenesten (fra dit modem) til routeren. Så du vil tage modemet (som allerede skal være tilsluttet strøm og telefonlinjen) og tilslutte ethernet / netværk / CAT5 (tykt kabel) til stedet på routeren, der læser noget som 'WAN', 'Internet' og 'Internet' eller 'Modem' afhængigt af mærket. For at gøre det nemt er det normalt det mest venstre område på bagsiden af ​​routeren. Dybest set hvad du har gjort her er, at du har 'fed' DSL-tjenesten ind i routeren. Nu er det routersjobbet at 'føje' det til din computer (er).

4.

Endelig kan vi slutte computere til routeren. En gennemsnitlig router har fire 'feeds' hvor den kan sende DSL-service til andre computere i huset / kontoret. Brug dine allerede købte kabler (eksempel på, hvordan de ligner til venstre), tilslut den ene ende til en af ​​de åbne porte på routeren, og den anden ende i den computer, du ønsker at give internetadgang til. Dette bør være det sidste trin ... DSL-tjenesten skal nu køre til computeren. Bare gentag dette sidste trin, og tilslut så mange computere, du vil bruge et nyt kabel hver gang (naturligvis begrænset af mængden af ​​porte, din router har).

Tips og advarsler

< / p>
  • Netværkskabler / routere er alle tilgængelige i elektroniske butikker.
  • Sørg for at måle, hvor langt din router vil være fra computeren (e), den vil dele DSL med som Netværkskabler skal nå så langt.
  • De fleste routere har fire porte (hvilket betyder at op til fire computere kan dele internettet), men du kan bruge lidt mere og få en router med en større delingskapacitet.
  • Husk, modemet tilsluttes din router, som igen tilsluttes din computer (er)
  • Tilslutning af flere DSL-linjer til en computer kan virke som en skræmmende opgave, men det er lettere at gøre end du måske tror.