Sådan begrænser du adgangen til et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Når du køber en hvilken som helst type trådløse internetprodukter, er der oprettet en standard administratoradgangskode, der gør installationsprocessen nemmere. Disse standardadgangskoder er nemme at finde online, og det gør det lettere for online-angriberen at få adgang til dit system. Tusindvis af andre kunder, der har købt den samme router som du har samme standardadgangskode, så det er en stor fordel for dig at ændre dette så hurtigt som muligt.

2.

Du kan logge på din administratorskærm, klikke på det trådløse link. I det felt, der vises, skal du ændre dit trådløse netværk til noget andet, som kun dig og hvem du giver tilladelse til at bruge det, ved det. Også i den trådløse SSID-udsendelsesboks (på samme skærm), skal du klikke på deaktiver-knappen. Dette vil holde din router fra at udsende din router for at muligvis være ubudne.

3.

Din router er nu usynlig for forbipasserende, men også til hvem der vil bruge den. Hvis du er hjemme eller på arbejde, skal du fortælle hvilket netværk du skal bruge. På hver pc skal du klikke på ikonet for trådløst netværk i Windows System Tray og derefter klikke på knappen Trådløse netværk. Find u0026 quot; Skift avancerede indstillinger u0026 quot; knappen, klik på det (skal være på venstre side), og klik derefter på fanen Trådløse netværk. Du vil se en tilføjelsesknap, klik på det og indtaste navnet på det netværk, du vil bruge (dette er det navn, du tidligere har ændret dit trådløse netværksnavn til.) Du skal måske klikke ok en eller to gange og derefter skal automatisk forbindes til dit trådløse netværk.

4.

Du har også mulighed for at bruge krypteringssoftware på dit trådløse netværk. Der er to krypteringstyper, du kan bruge: Wireless Equivalent Protocol (WEP) og Wi-Fi Protected Access (WPA). WPA'en er nyere og mere sikker end den ældre WEP, men den ene ville arbejde for at beskytte dit netværk. Hvordan du opsætter disse vil afhænge af dit system, men du kan kontrollere dem, når du har sikret dit netværk.

5.

En firewall vil også tilbyde en vis beskyttelse til dit netværk. Hvis en online-angriber gør det på din router, kan de ikke få adgang til oplysningerne på dine computere, det eneste de kan gøre er at bruge din båndbredde. Brug en firewall på hver af dine maskiner.

XP-firewall'en tændes automatisk, men den blokkerer ikke udgående forbindelser. Du kan få adgang til gratis firewall software online eller købe en til personlig brug.

Tips og advarsler

  • Sørg for, at du regelmæssigt ændrer dine adgangskoder for ekstra beskyttelse.
  • Hvis du mener, at dit system er usikkert, skal du kontakte dit trådløse firma for at få flere oplysninger om, hvilke produkter du kan bruge til at holde dit trådløse netværk sikkert.
  • Trådløse netværk bliver meget populære, og det er også risikoen for identitetstyveri og sikkerhedsrisici. Denne artikel hjælper dig med at oprette din trådløse forbindelse og beskytte den, din identitet og personlige oplysninger.