Sådan beskytter du en pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret en firewall og rediger den for kun at tillade adgang fra kilder eller personer, du har tillid til. Du kan bruge den firewall, der fulgte med dit operativsystem, eller købe en som en del af en sikkerhedssuite eller fritstående produkt. Nogle ressourcer er angivet nedenfor.

2.

Adgangskodebeskyt din pc. De fleste operativsystemer giver dig mulighed for at oprette et login og en adgangskode, som vil blokere andre fra at bruge din pc. Dette kan også bruges til at begrænse adgangen til netværk.

3.

Installer virus og orm beskyttelse og opdater det ofte. Cyber-indtrengere finder løbende nye måder at gøre livet elendigt på, så det er vigtigt, at enhver sikkerhedspakke du vælger er i stand til at opdage de nye indtrengere.

4.

Sørg for, at sikkerhed eller antivirusprogram du vælger kan registrere nye stamme af vira og orme gennem deres adfærdsmønstre, selvom der ikke er virusdefinitioner for dem.

5.

Se, hvor du surfe. Vær forsigtig med usikre websteder, der kan have virus eller orme knyttet til dem eller e-mail, du ikke genkender. Du skal helt sikkert ikke klikke på vedhæftede filer i e-mails fra personer, du ikke ved.

6.

Konfigurer en e-mail-scanner, der kontrollerer indgående meddelelser for vira og orme. En SPAM-blokering kan også være en god idé. Begge disse leveres normalt af din internetudbyder og er inkluderet i de fleste sikkerhedssuiter.

Cyber-ubudne er blevet en kilde til stress, da vi fortsætter med at åbne vores pc'er og netværk til cyberspace og fjernadgang. Dette gør det vigtigt at gøre alt for at sikre disse enheder fra nysgerrige øjne.