Sådan beskytter du mod cyberkriminelle

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download antivirus- og antispywareprogrammer, opdater dem regelmæssigt og scan computeren dagligt. Du kan planlægge scanninger til at køre, mens du ikke arbejder på computeren for at undgå afbrydelser. Antivirus-software skal omfatte firewalls.

2.

Overvej alle e-mails fra ukendte kilder som spam. Aldrig besvare meddelelser, der beder om banker eller andre personlige oplysninger.

3.

Annuller indstillingen i din internetbrowser for at gemme bruger-id'er og adgangskoder. Dette er især vigtigt for bærbare computere, som er nemme at stjæle.

4.

Fjern clear-to-peer-software (P2P) og download software fra Web 2.0-websteder. Cyberkriminelle kører gennem netværk af P2P-software. Hvis du har brug for en opdateret version af et program til download, f.eks. Et videoklip, skal du gå til det officielle websted for den pågældende software og hente derfra.

5.

Opret en gratis e-mail-konto og brug den til at købe online. Yahoo !, Gmail og Hotmail alle tilbyde gratis email. Dette vil reducere mængden af ​​spam, du modtager i din almindelige e-mail-indbakke.

Tips og advarsler

  • Kør opdateringer, før du går online hver dag for at beskytte mod seneste trusler.
  • Kør ikke to softwareprogrammer, der udfører den samme operation, f.eks. to antispywareprogrammer. De kan arbejde imod hinanden, hvilket gør dig udsat for cyberkriminelle.
  • Undgå fri software. Nogle antivirus- og antispywareprogrammer er tilgængelige til gratis download, men disse kan inficeres.
  • Når flere mennesker bruger computere til personlige og forretningsmæssige transaktioner, stiger truslen om cyberkriminelle. Sikkerhed er nødvendig for at bekæmpe vira, orme, spam, spyware og identitetstyveri. Nye trusler overflader næsten daglig, og du skal beskytte dem. Ved at tage et par forholdsregler på din computer kan du sikre dig, at du ikke bliver offer for cyberkriminelle.