Sådan curb en e-mail afhængighed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indstil grænser. Ligesom alt andet kan du forlade dig selv fra e-mail ved at holde fast i beslutsomhed til selvpålagte standarder. Begræns e-mail til et par gange om dagen, en bestemt time eller kun bestemte dage i ugen.

2.

Udskift email med andre former for kommunikation. Vælg et telefonopkald eller en papirnote for at videresende en vigtig besked.

3.

Gennemfør grænserne for e-mail. Det får ikke altid dine ord på tværs. Nogle modtagere afstemmer e-mails som en gener og foretrækker at kommunikere via telefon.

4.

Find aktiviteter i stedet for at sidde ved en computer. En e-mailafhængighed kan være porten til en ny produktiv hobby.

5.

Se hjælp på nettet. Et 12-trins program har været skrevet til at klare en e-mail-afhængighed. Udbydere som AOL har tilføjet deres egne råd til nettet for at hjælpe kunderne med at moderere deres vaner. Du kan også finde forskellige meninger fra personer, der har behandlet problemet eller med andre afhængigheder og har deres eget perspektiv på, hvordan man styrer en impuls.

6. Hvis din sag er helt uforsvarlig for ovenstående og virker håbløs, skal du selv trække stikket system. Det ser ud til at være drastisk, men nogle gange er den bedste måde at være kold kalkun. Du har måske brug for email, men hvor meget har du brug for det?

Nu, hvor internettet er blevet integreret i vores liv, bliver 'e-mail-afhængighed' et talende fænomen. Følg disse trin for at slå denne vane.