Sådan får du sikkerhedssoftware

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Scan din harddisk til virus og andre problemer, inden du installerer sikkerhedssoftwaren. De fleste sikkerhedsprogrammer giver dig mulighed for at gøre dette direkte fra cd'en eller dvd'en, før operativsystemet indlæses.

2.

Installer softwaren og lad det kontrollere efter opdateringer. Dette sikrer, at du har de nyeste antivirus-definitioner og andre ændringer.

3.

Lad programmet udføre en anden scanning af dit system. Der skal være en aktivitetslinje eller en anden indikation på, at det gør sit job.

4.

Nulstil firewall-sikkerhedsindstillingerne til det højeste niveau, og prøv derefter at gå til dit yndlingswebsted . Hvis det fungerer korrekt, vil der være visse elementer på webstedet, der ikke kan læses. Disse kan være grafik, annoncer, pop-up vinduer og muligvis programmer, som webstedet skal fungere.

5 .

Nulstil firewallet til et mere moderat niveau, så webstedet kan indlæses korrekt, og prøv det igen. Hvis det er normalt, med fire mindre undtagelser, udfører firewallen sit job. < /p>

6.

Testing af antivirusprogrammet er lidt mere kompliceret. Nogle softwareudviklere leverer filer, som du kan downloade til din computer, der har samme egenskaber som vira, orme, spyware og andre ubudne brugere. Hvis sikkerhedsprogrammet identificerer dem og dræber dem, fungerer det korrekt.

7.

Hvis du bruger en e-mail-læser som Microsoft Outlook eller Eudora, kan softwaren have installeret tilføjelser for at tjekke for SPAM, vira og andre ubudne brugere. Test dette ved at hente din e-mail til din pc, og se om meddelelser sættes i SPAM eller andre mapper i stedet for din indbakke.

At holde computere og deres datasikkerhed er blevet et løbende kamp mellem godt og ondt, men hvordan ved du, at din pc er sikker? Indtast, fase tilbage, udviklerne af computersikkerhedssoftware. Her er et par tips om, hvordan du får disse programmer til at fungere på din computer eller dit netværk.