Sådan forstår du Hash Encoding

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Forstå at hash-kodning er envejs. Dette betyder, at du kan generere en hash fra et sæt data, men du kan ikke omdanne hash'en til at producere de oprindelige data.

2.

Vide at hash-kodning er deterministisk. Dette betyder, at hvis du har to forskellige hash'er produceret af den samme hashingalgoritme, var de oprindelige datasæt forskellige.

3.

Realiser at hash-kodning er noninjektiv. Dette betyder at to identiske hash'er sandsynligvis (men ikke nødvendigvis) kom fra de samme data.

4.

Brug hash-kodning i kryptering eller kodning af meddelelser med henblik på privatlivets fred og hemmelighed. Hashing bruges til autentificering og sikkerhed for meddelelsens integritet. Hashing-funktioner bruges til at tage en besked af en hvilken som helst længde og generere en hashværdi af en bestemt længde.

5.

Brug hash-kodning til at lave hash-tabeller, som gør det muligt for et program at hurtigt finde en rekord af data ved hjælp af dens nøgle. I dette scenario er dataposten det oprindelige datasæt, og nøglen er den hashværdi, der genereres af den.

6.

Brug hash-kodning til fejlkorrektion. Hash-værdier tillader en person eller et program at kontrollere, at en given sendt besked ankom intakt på bestemmelsesstedet. En hashværdi beregnes ud fra den oprindelige meddelelse på oprindelsesstedet; denne hashværdi sendes til destinationen efterfulgt af selve meddelelsen. På destinationen beregnes en hashværdi ud fra den modtagne besked. Hvis den anden hashværdi passer til den første, er konklusionen, at meddelelsen blev sendt korrekt.

Tips og advarsler

  • Når du bruger hash-kodning, vil du skal verificere kilden. Dette skyldes, at hash-kodning er noninjective.
  • Sørg for, at du beholder det oprindelige sæt data, fordi hash-kodning ikke kan genskabe det.
  • Prøv ikke at bruge hash-kodning, medmindre du har det godt versed på sproget.
  • Hash-kodning er en proces, der genererer et digitalt fingeraftryk fra et sæt data. Hashingalgoritmen erstatter og transponerer de originale data for at få dette fingeraftryk, kaldet hash-værdi. Hashværdien kan være meget mindre end de oprindelige data og anvendes til en række formål vedrørende datasikkerhed og opretholdelse af dataintegriteten. Følg disse trin for at forstå hash-kodning og dens anvendelse.