Sådan forstår du IP-adresse SPF (Sender Policy Framework)

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

SPF kontroller adresse forfalskning af afsenderen. Nogle misbrugere vil forfalske e-mail-adresser for at få adgang til vigtige oplysninger eller til at sprede computervirus. SPF kan forhindre det. Du kan studere grunde af programmet på websteder som Sender Policy Framework Project (se Ressourcer nedenfor).

2.

Start med at bruge SPF. Dette program begynder at fungere, når domæneejeren frigiver eller offentliggør detaljer i et SPF-recordprogram i DNS-zonen på det pågældende domæne.

3.

Handlinger på den modtagne besked. Åbn meddelelsen og vedhæftet ry efter at have bekræftet, at det ikke er en falsk. Dette ry, især i IP-adressebaserede omdømme systemer som SpamCop eller Spamhaus, er baseret på listen over e-mail-adresser og domæner.

4.

Opret en SPF-post på alle falske meddelelser. Hvis du modtager en falsk besked, skal du offentliggøre en SPF-post for at reducere eller forhindre misbrug.

Tips og advarsler

  • Udgivelse af en SPF-record kræver viden om programkommandoerne. Hvis du gerne vil offentliggøre en post uden at påvirke autentiske meddelelser, og du ikke føler dig komfortabel med programmet, skal du kontakte professionel hjælp.
  • Dette program virker ikke automatisk som andre firewall-beskyttelser. Du bliver nødt til at studere dets funktioner først. Når en persons mailserver modtager en e-mail fra et bestemt domæne, kontrollerer modtagerens server for at se, om meddelelsen er i overensstemmelse med domænenes politik. Hvis meddelelsen kommer fra en ukendt kilde, vil den automatisk blive udpeget som en falsk.
  • Selvom SPF kan hjælpe med at forhindre e-mail-misbrugere, er det forsvinde. For eksempel kan det ikke automatisk genkende en autentisk besked fra en falsk, hvilket betyder, at autentiske e-mails i visse tilfælde stadig kan identificeres som besadede.
  • Modtager du ofte e-mails, der giver dig besked om leveringsfejl for meddelelser, du aldrig har oprettet? Løsningen på dette problem er enkel: Sender Policy Framework eller SPF. For at forstå, hvordan det virker, skal du læse disse trin.