Sådan holder du et Wi-Fi-netværk sikkert

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kortlæg din eksisterende netværksinfrastruktur. Identificer den enhed, der bruges til at oprette forbindelse til internettet, f.eks. Et kabel-, DSL- eller opkaldsmodem. Skriv ned mærket og modellen på din trådløse router. Endelig skal du notere de operativsystemer, du kører for øjeblikket, for at inkludere versioner og serviceniveauer.

2.

Evaluer din trådløse router. Ring til producenten eller besøg deres hjemmeside og undersøge routerens funktioner. Hvis den ikke kan levere 'Wi-Fi Protected Access (WPA eller WPA2)', skal du købe en nyere router med WPA-support. Den ældre metode, 'Wired Equivalent Privacy (Wired Equivalent Privacy)

Bedøm dine computersystemer. Hvis du kører en Windows-computer med mindre end Windows XP Service Pack 2 (SP2) , opgrader den til Windows XP SP2 eller Vista. Opgrader til mindst OS X 10.3.3 eller nyere til Macintosh-computere til den mest pålidelige WPA-understøttelse.

4.

Konfigurer din Wi-Fi-router. Virksomheder bruger ofte en serverbaseret løsning kaldet 'WPA-Enterprise', som kræver professionel installation og administration. Hjem- og mindre kontorbrugere bruger typisk WPA-Home-versionen af ​​WPA eller WPA-PSK. For at konfigurere WPA-PSK skal du vælge en nøgle, der hedder en adgangskode, på mellem otte og 63 tegn (bogstaver, tal og nogle specialtegn). Indtast adgangskoden i din rute er sikkerhedskonfiguration. Sørg for, at din 'Service Set Identifier (SSID)' er sat til at udsende, og at du har givet det et unikt navn. Konfigurer din router ved hjælp af en kablet netværksforbindelse for at undgå problemer, mens du konfigurerer trådløs adgang.

5.

Konfigurer dine computere. I hver computers trådløse netværkskonfiguration skal du vælge Wi-Fi-netværket med den SSID, du oprettede, og indtaste adgangskoden i WPA-PSK-konfigurationen.

6.

Placer din router for optimal dækning. Din router sender sit signal i en cirkel med det stærkeste signal i centrum. Find din router nærmest dit sted midt i stedet for ved en kant og væk fra vinduer. Dette vil hjælpe med at sikre, at du får den bedste dækning i dit hjem eller kontor, mens du minimerer signalet, der er tilgængeligt for eksterne computere.

7.

Lås ned din router. Sørg for, at du har ændret routers standardadgangskode og deaktiver eventuelle fjernstyringsfunktioner. Hvis din router har mulighed for at kræve en kablet forbindelse til administrativ adgang, skal du tænde for den. Endelig skal du sørge for, at firewallfunktionerne er aktiverede og indstillet til standard eller sikreste indstillinger.

Som trådløse eller Wi-Fi er netværk blevet mere populære, behovet for at holde dem sikre er blevet vigtigere. Ikke alene afslører et Wi-Fi-netværk dine computere til potentielle hackere og identitetstyve, det gør din internetforbindelse også sårbar over for upassende brug. Downloading af piratkopieret software og medier og adgang til ulovlig pornografi er kun to af de potentielle juridiske problemer, der opstår, når nogen bruger din internetforbindelse uden din viden.