Sådan krypterer du VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer Zfone-software på din VoIP-klient. Zfone er gratis software, du kan downloade fra internettet, og denne software er nem at installere og nem at bruge. Zfone krypterer til talepakker, der sendes fra din VoIP-telefon via internettet. For at et opkald skal sikres, skal både sende- og modtagerklienterne have softwaren installeret.

2.

Tilnærm din VoIP-udbyder og find ud af om de giver bygget -I kryptering til VoIP-klienter. Mange udbydere reagerer på deres kunders sikkerhedsproblemer ved at levere indbygget kryptering ikke kun til VoIP-opkald, men også tekstbeskeder, video, filoverførsel og e-mail.

3.

Undersøg Transport Layer Security (TLS). TLS krypterer de oplysninger, der passerer mellem to VoIP-klienter. TLS-krypteringsmetoden er mere effektiv, fordi den udnytter mindre båndbredde på netværket.

4.

Undersøg Secure Transfer Protocol (SRTP) i realtid. SRTP opretter en unik krypteringsnøgle for hvert opkald, der foretages. Dette gør enhver form for pakkeaflytning eller aflytning umulig.

5.

Evaluer Virtual Private Network (VPN). Tilføjelse af VoIP til en VPN tillader sikrede opkald, der skal laves over VPN'en fra fjerntliggende steder. Dette er ideelt for virksomheder, der kommunikerer fra forskellige kontorer over et bredt område.

Tips og advarsler

  • Vær opmærksom på, at VoIP-signaler rejser via internettet i ukrypteret pakker. Ondsindede hackere kan opfange og bruge disse pakker til at registrere din samtale.
  • VoIP (Voice over Internet Protocol) er en måde at routere telefonsamtaler på internettet i stedet for en traditionel telefonlinje. Enhver kan ringe internationalt ved hjælp af en VoIP-telefon. Men ligesom computernetværk er VoIP-netværk sårbare over for angreb. VoIP-signaler rejser via internettet i ukrypterede pakker. Ondsindede hackere kan opfange og bruge disse pakker til at registrere din samtale. Lær at kryptere VoIP og holde dine samtaler private.