Sådan netværk flere computere sammen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontrollér, at hver computer og netværksenhed har et netværkskort (NIC) installeret. En NIC vil ligner et internt modem, men RJ-45-stikket er større end en telefonstik. Mange ældre computere og printere må muligvis ikke have disse installeret som standardfunktion.

2.

Indstil det fysiske layout på dit netværk. Vælg en central placering for dit Ethernet-hub, router og modem. Hvis computeren er i forskellige rum, planlægger at bore huller i gulvet eller væggen, hvorigennem at køre Ethernet-kablerne.

3.

Vælg et Ethernet-hub. Navet skal have nok Ethernet-porte til at understøtte antallet af computere, printere og andre enheder i dit netværk. Hver computer og netværksenhed forbinder til navet ved hjælp af Ethernet-kabler.

4.

Få nok RJ-45 Ethernet-kabler til at forbinde hver netværksenhed og computer til Ethernet-hub. Mål afstanden fra hver enhed til navet og køb kabler med passende længder.

5.

Vælg en router. Routeren gør det muligt for dine netværkscomputere at dele en internetforbindelse. Du kan forbinde nav og modem til routeren. Eller hvis du ikke har nok computere til at kræve et hub, kan du forbinde computeren og modemet til routeren.

Tips og advarsler

  • Brug trådløs netværksteknologi til mobile enheder som bærbare computere.
  • Brug en guiden til opsætning af netværk (hvis dit operativsystem har en) til gennemførelse af fildeling.
  • Oprettelse af et lokalt lokalnetværk (LAN) gør det muligt for dig at få adgang til delte printere, programmer og oplysninger, bruge en internetudbyder og endda spille LAN-videospil med andre på dit netværk. Et Ethernet-netværk er den mest almindelige løsning til netværk af flere computere sammen.