Sådan opsættes DHCP på en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sørg for, at internet sikkerhedssoftware er slukket. Kontroller enhver virus eller firewall software for at sikre, at de er deaktiveret. Dette kan ofte forstyrre ændrede routerindstillinger.

2.

Find routerens IP-adresse. Nogle routere har en standardindstilling for IP-adressen; det kan være 192.168.0.0 eller 192.168.1.1. Nogle gange har en router en mere specifik standardadresse. Se venligst brugervejledningen til routeren eller udfør en internetsøgning for at bestemme den specifikke IP-adresse.

3.

Åbn internetbrowseren på computeren. Skriv IP-adressen til routeren i vinduet Internetadresse. Hvis placeringen er korrekt, kan en dialogboks anmode om et brugernavn og en adgangskode. Der er normalt en standard for hver, der findes i ejerens manual eller på internettet. De mest almindelige er 'admin' for brugernavnet og 'adgangskoden' for adgangskoden. Pas på, om der ikke er nogen sikkerhedsdialog, da dette er en sikkerhedsrisiko og skal ændres.

4.

Skift indstillingen på routerens internetgrænseflade til DHCP. I de fleste routere tilbydes denne mulighed på den første side af grænsefladen. Der er to muligheder: Statisk IP og DHCP. Vælg DHCP. Luk browseren, og den er færdig.

Det er vigtigt, at alt udstyr, der gør internetforbindelse muligt, er konfigureret korrekt. Konfiguration af DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) på en router er en del af konfigurationen. Selvom det lyder kompliceret, er det faktisk meget nemt.