Sådan organiserer du loginoplysninger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Prøv ikke at være for forskelligartet. Hvis du finder dig selv registreret på et stort antal hjemmesider, skal du overveje at bruge det samme brugernavn og adgangskode for hver enkelt. Husk, at nogle websteder har sagerfølsomme loginopsætninger, så hold dig til et mønster, som du nemt kan huske.

2.

Hold en lille notesbog eller memo pad til at skrive ned alle brugernavne, adgangskoder, midlertidige adgangskoder osv. Sørg for at det er lille nok til at bære i lommen eller pengepungen, hvis privatlivets fred er et problem.

3.

Sæt sikkerhed Spørgsmål og svar skal være nemme for dig at huske, men ikke så nemt, at alle, der kender dig, kan finde ud af det.

4.

>

Køb og download speciel adgangskode organiseringssoftware. Denne software er designet til at holde et personligt katalog over adgangskoder, brugernavne og IP-adresser.

5.

Husk at de fleste websteder tilbyde hjælp til dem, der har glemt brugernavne eller adgangskoder. Du vil enten have mulighed for at besvare dine sikkerhedsspørgsmål, eller et midlertidigt kodeord vil blive sendt til en gyldig email-adresse.

Tips og advarsler

  • Hold ikke et ind ventory of passwords i en usikret computer mappe.
  • Med antallet af websteder, som en person besøger online, kan antallet af brugernavne og adgangskoder til forskellige websteder hive op ret hurtigt. De fleste har kun forsøgt at logge på et websted for at indse, at de har glemt hvordan man logger ind. At have et ordnet system på plads kan gøre det nemt at organisere loginoplysninger.