Sådan overfører du fil via SSH Shell Access

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn SSH Access-klienten. Hvis du ikke har installeret en SSH-klient, er der mange tilgængelige. PuTTY er de mest bemærkelsesværdige, frit tilgængelige terminalemuleringsprogrammer til rådighed.

2.

Opret forbindelse til din fjernserver. I et grafisk miljø vil det blot være et spørgsmål om at klikke på forbindelsen og indtaste det relevante værtsnavn. I tilfælde af PuTTY skal du manuelt åbne en SFTP-session ved at skrive 'psftp [værtnavn]' hvor '[værtsnavn]' er navnet eller IP-adressen på den server, du vil oprette forbindelse til. < /p>

3.

Indtast dit brugernavn og adgangskode efter behov. Du skal måske koordinere dette med netværksadministratoren.

4.

Start filoverførslen. Afhængigt af om du har en grafisk grænseflade eller PuTTYs kommandolinje grænseflade, vil du ændre, hvordan du starter overførslen. I PuTTY vil du bruge kommandoerne 'sæt [lokalfilnavn] [fjernfilnavn]' (upload) og 'hent [fjernfilnavn] [lokalt filnavn]'. I en GUI vil du simpelthen klik og træk filer mellem den lokale og eksterne maskine.

5.

Luk forbindelsen. For at forblive i programmet, men afslut sessionen, skriv 'luk'. For at afslutte helt, skriv 'quit'.

Tips og advarsler

  • Vildkort kan benyttes med 'put' og 'få' kommandoer. Du skal blot skrive 'get * *' vil angive, at alle filer i mappen skal hentes og hentes til den lokale maskine.
  • u0026 quot; mget u0026 quot; og 'mput' er der to andre kommandoer til rådighed, der fungerer ligesom 'get u0026 quot; og 'sæt', bortset fra at de tillader, at flere filer angives i overførslen.
  • Fra kommandolinjen skal du placeres i den mappe, du vil operere i, eller angive stien, når du anmoder om en fil. Hvis du vil downloade /text/text1.txt fra en fjernserver, skal du enten skrive u0026 quot; get text1 / text1.txt u0026 quot; eller lav en 'cd-tekst' Når du har åbnet din forbindelse til unixbox.com.
  • Hvis du har til hensigt at overføre en fil, der begynder med bindestreg, skal du indtaste u0026 quot; - u0026 quot; argument. Dette fortæller SFTP ikke at fortolke '-' som en kommandolinje indstillinger, som i 'get -r file.txt'.
  • Secure Shell (SSH) giver en lagdelt mekanisme til forskellige typer adgang. Et af disse lag er Secure File Transfer Protocol (SFTP). Ved hjælp af SSH kan SFTP udføre filoverførsler fra SSH-miljøet. Følg trinene i denne eHow for at overføre filer via SSH Shell adgang.