Sådan understøtter du hovedstødsstraf

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Forstå årsagerne til dødsstraf og dens ønskede effekter. Dødsstraf menes at være afskrækkende. Det er en advarsel til andre om ikke at begå en lignende forbrydelse af frygt for at lide samme skæbne. Dødsstraf anses for at være nødvendig for at forhindre fængslede, der allerede er dømt til liv uden parole, fra at dræbe med straffrihed, mens de er fængslet.

2.

Vet hvilke metoder der anvendes og sanktioneres for dødsstraf. Den mest almindelige metode er dødelig injektion, der anvendes i 37 ud af 38 stater, men nogle stater tillader også elektrocution, hængende eller afbrændingstruppen. Alle disse metoder betragtes som acceptable af De Forenede Nationers højesteret.

3.

Vet hvorfor dødsstraf blev erklæret ikke at være grusom og usædvanlig straf fra De Forenede Staters højesteret. I tilfælde af Gregg mod Georgien i 1976 fastslog Højesteret, at dødsstraf ikke var grusom og usædvanlig straf, så længe skyld eller uskyld blev besluttet i en separat fase fra sætningen. Derfor krænkede den ikke det ottende ændringsforslag, som det tidligere var blevet fremført.

4.

Lær mere om dødsstraf verden over på Pro Capital Punishment Page ).

Bliv involveret i at støtte dødsstraf ved at kontakte Pro-Death Penalty.com (se Ressourcer nedenfor).

6.

>

Skriv til din kongresperson. Find ud af hans syn på dødsstraf og lad ham vide, at du støtter det i visse tilfælde.

Tips og advarsler

  • Mange mennesker kan stille spørgsmålstegn ved din holdning, når du beskriver dig selv som 'pro dødsstraf.' Udvikl lyd, rationelle argumenter for din position og vær forberedt på at forklare dem, når du bliver spurgt.
  • Dødsstraf er blevet sanktioneret af den amerikanske regering siden 1976, efter at den blev kort afskaffet i 1973. Den praktiseres til en vis grad i 38 stater. Grupper rundt i landet arbejder for at vælte dødsstraf. Følg disse trin, hvis du vil vise støtte til øvelsen.