Sådan vælger du en internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, hvilken forbindelseshastighed der tjener dine formål. Hvis det er for familien, og der vil være online chat, videoer bliver set og spil bliver spillet, så vil du have en meget hurtigere hastighed med DSL eller kabel. For mere grundlæggende ting, som at læse nyhederne og lytte til musik, så vil en langsommere hastighed være fint.

2.

Find ud af det prisklasse, du vil betale. De fleste højhastighedsudbydere opkræver et månedligt gebyr for ubegrænset brug. Nogle af de langsommere udbydere opkræver et lavere gebyr, men med begrænsninger på, hvor meget tid der kan bruges til internetforbindelse hver måned.

3.

Vælg den type forbindelse du vil har brug for så vidt angår trådløs, telefonlinje eller kabel. Nogle områder kan have mere begrænsede muligheder. Hvis du bruger en bærbar computer eller har flere computere i huset, der vil oprette forbindelse til internettet, vil du sandsynligvis have en trådløs forbindelse.

4.

Find en udbyder, når du ved hvad du leder efter. Mange kommunikations- og kabelvirksomheder leverer en internetservice. Hvis du vælger at gå med en langsommere hastighed, er der mange store og små virksomheder at vælge imellem. Køb online på biblioteket eller i andres hus eller brug telefonbogenes business sider.

5.

Sammenlign startkostnader. Køb router eller andet nødvendigt udstyr selv kan medføre omkostningerne. Hvis konkurrencen er høj, kan du ofte få alt i orden og startet gratis.

6.

Brug internettet så meget som dig kan den første måned efter tilslutningen for at sikre, at alt fungerer korrekt, og at du har købt den rigtige hastighed. Fortæl omgående til virksomheden, hvis noget ikke virker, eller hvis du vil ændre hastigheden. Normalt vil de arbejde sammen med dig, hvis de tror de vil tabe dig.

Tips og advarsler

  • DSL og kabel routere er normalt billigere end trådløse og leje fra kommunikationsfirmaet kan bidrage til at gøre det endnu mere overkommelig.
  • Mange højhastigheds-kabel- og DSL-udbydere har en række forbindelseshastigheder og priser. Start med en langsommere hastighed for at spare penge, hvis du har mulighed for at opgradere som behov senere.
  • At vælge en internetforbindelse i dag er meget mere kompliceret end det var, da internettet først kom ud. Der var kun få udbydere med den samme grundlæggende hastighed. Nu har du mange udbydere med mange forskellige slags hastigheder og forbindelser. Se på prisen på DSL, kabel og trådløst, og vælg derefter en, der passer til dine internetaktiviteter.