Sådan bestemmes downloadhastigheden for en kabel-internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Se på hastigheden som annonceret af kabeludbyderen. Generelt for privat internet er dette en kombination af to båndbredder. Den første båndbredde repræsenterer downloadhastigheden, mens den anden angiver uploadhastighed.

2.

Bestem den faktiske downloadhastighed ved at downloade og installere internet dataoverførselshastighed beregning software, som du nemt kan finde online.

3.

En nemmere måde at teste downloadhastigheden på er at downloade en stor fil og spore den hastighed, hvorpå overførslen finder sted. Satsen vil normalt variere i hele download processen. Du kan dog få en vis fornemmelse af den gennemsnitlige downloadhastighed af din kabelforbindelse.

Tips og advarsler

  • Nogle almindeligt anvendte hastighedstestprogrammer er Network Magic og NetMeter.
  • Uanset hvilken hastighed der er annonceret, Overførselshastigheden er altid meget lavere.
  • Sammenlignet med kablede kabelnetværk er internetoverførselshastigheden langsommere i trådløse netværk.
  • I trådløse kabelnetværk påvirker den anvendte sikkerhedsprotokol også fart. WEP gør nettet langsommere end WPA.
  • Kabel-internetforbindelser bruger eksisterende kabel-tv-ledninger til at give webadgang. Da kabel-tv-netværk er let tilgængeligt, er kabel-internetforbindelse tilgængelig over hele landet. Kabel-internethastigheden varierer imidlertid med antallet af brugere, der samtidig har adgang til internettet på et bestemt sted. Downloadhastigheden for en kabel-internetforbindelse refererer til den hastighed, hvormed data kan overføres fra internetserveren til en vært. Det inkluderer også tidspunktet for adgang til et websted. Som du måske har bemærket downloadhastigheden på et kabel, er internetforbindelsen sædvanligvis forskellig fra dens uploadhastighed. Downloadhastigheden er for det meste i området 1 til 6 Mbps, mens uploadhastigheden er tættere på 128 til 768 Kbps. Her er hvordan du kan bestemme downloadhastigheden for en kabel-internetforbindelse.