Sådan forhindrer du andre fra at få adgang til et hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Generelle retningslinjer

1.

Brug de nyeste operativsystemer og anden software, herunder anti-virus, anti-spyware, anti-phishing, anti-spam og firewall. Nyere versioner er normalt udstyret til at håndtere fælles vira og hacking strategier. Derudover skal du altid installere licenseret software og downloade patches og opdateringer lige efter deres udgivelse.

2.

Opret unikke brugerkonti for alle brugere, så alle, der arbejder på en computer, skal give hans eller hendes brugernavn og adgangskode før adgang til netværket.

3.

Tildel rollebaserede rettigheder til brugere. For eksempel kan medarbejdere eller deltidsarbejde, der arbejder med dig, ikke have adgang til alle kundedata. Når du opretter brugerkonti, kan du give dem begrænset adgang til information.

4.

Indstil begrænsninger for internetadgang. Du kan muligvis begrænse adgangen til websteder til voksne indhold, hvis du har medarbejdere, der arbejder fra dit hjemmekontor og / eller har skole, går børn.

5.

Sørg for, at de anvendte adgangskoder er vanskelige at crack og ændres jævnligt.

6.

Bevar detaljerede logfiler over brugeraktivitet. Dette er især vigtigt, når netværket er forbundet til internettet.

7.

Har en sikkerhedspolitik på plads. Udelukkende kommunikere sine regler og retningslinjer til alle brugere, herunder børn.

8.

Luk alle værter og netværksenheder, hvis du rejser eller ikke vil bruge netværket i længere perioder.

Sikring af internetforbindelse for at undgå uautoriseret adgang

1.

Skift dine standard loginoplysninger snart efter opsætning og konfiguration af internetforbindelsen.

2.

Undgå fjernadministration af netværket eller dets værter.

3.

Sørg for, at netværket er beskyttet af en firewall.

4.

Brug en router til at oprette forbindelse til et netværk på internettet. Alle routere leveres med en form for firewall, der automatisk giver et sikkerhedsniveau til netværket. Derudover er routere et godt middel til at dele en internetforbindelse blandt flere værter. Routere understøtter flere andre funktioner, der er fordelagtige for et netværk, såvel som trådløst. Routere, der anvendes i kablede netværk, er forskellige fra dem, der anvendes i trådløse netværk.

5.

Feed MAC-adresser, unikke identifikatorer af netværksenheder, i routeren og adgangspunkterne, så de kan identificere ugyldige værter fra dem, der danner netværket.

6.

Deaktiver mobilkodning, der bruger ActiveX, Java og JavaScript, især fra websteder, du ikke stoler på. Dette begrænser udenforstående at køre ondsindet kode på dine pc'er.

7.

Deaktiver SSID-udsendelse, hvis netværket er trådløst. Generelt sender routere og adgangspunkter regelmæssigt og automatisk SSID'en, der gør den nyttig i mobile hotspots, hvor forbrugerne kommer, bruger tjenesten og fortsætter. Deaktivering af SSID'en, især i hjemmekontorer skjuler netværket fra nysgerrige øjne, selvom det stadig kan påvises på andre måder.

8.

Skift SSID, routerens netværksnavn og adgangspunkter, umiddelbart efter opsætning af netværket. Standard SSID til nem konfiguration er et simpelt navn, som hackerne nemt kan bestemme.

9.

Undgå at bruge dynamiske IP-adresser. Deres brugervenlighed gør dem også til et let mål. Brug i stedet statiske IP-adresser til netværksværter.

10.

Brug enheder, der understøtter mindst WPE til et trådløst netværk. WPE er en datasikkerhedsprotokol specielt designet til trådløse netværk. WPA og WPA2 giver forbedret sikkerhed. Samme niveauer af datasikkerhed kan opretholdes ved at bruge udstyr i overensstemmelse med samme sikkerhedsprotokol.

11.

Minimér lækage af trådløst signal ved at placere router og adgangspunkter i centrum af din hjem. Opsætning af disse enheder på en balkon eller i nærheden af ​​et vindue / dør sender signalet udenfor, hvor det let kan bruges af andre passende konfigurerede enheder.

12.

Åbn ikke e-mails fra mistænkelige kilder. Slet sådanne mails uden at åbne dem.

Tips og advarsler

  • Undgå kompatibilitetsproblemer, når du skifter fra anti-virus eller firewall til en anden lignende applikation ved først at afinstallere det eksisterende program og derefter installere den nye version.
  • Ingen af ​​de her nævnte sikkerhedsforanstaltninger er individuelt tilstrækkelige. Gennemførelsen af ​​flere af disse retningslinjer gør netværket i stigende grad vanskeligt at indhente. På trods af at disse strategier anvendes, er der plads til uautoriseret adgang, selvom chancerne er stærkt reduceret.
  • Sikkerhed af data er et vigtigt problem i ethvert netværk - hjem eller virksomhed. Uautoriseret adgang til et netværk kan ødelægge alle de oplagrede oplysninger og kompromittere netværksbrugernes interesser. Bortset fra adgang til følsomme oplysninger kan hackere bruge din pc som platform til at starte virus og andre programmer, der er skadelige for andre på netværket. Sådan kan du forhindre andre i at få adgang til et hjemmenetværk.