Sådan køber du en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem antallet af computere i netværket, som du har brug for routeren til. Antallet og typen af ​​porte på en router afhænger af størrelsen af ​​det netværk, som det kræves for.

2.

Vet om netværket er ledningsnet eller trådløst. Routere til kablede netværk er forskellige fra dem for trådløse netværk. Hvis du køber en trådløs router, skal du bestemme den underliggende teknologi. De mest populære trådløse netværk (og trådløse routere) er enten Bluetooth eller Wi-Fi aktiveret. Sørg for, at den trådløse router, du køber, er kompatibel med dit trådløse netværk.

3.

Vurder routerens krav og muligheder. For eksempel er de fleste routere udstyret med Network Address Translation (NAT) -funktionen, der tillader deling af en bredbåndsinternetforbindelse på et netværk. Derudover kan nogle routere fungere som hubs eller switches, der muliggør opsætning af et netværk af computere. Nogle andre routere indbygger firewalls, der beskytter netværket mod eksterne skadelige trusler. Routere med port forwarding evne er nødvendige for at være vært for en webserver. Kend routerens formål og køb i overensstemmelse hermed. Routere med de fleste af de ovennævnte funktioner er dyre. Men hvis du har brug for sådanne funktioner, kan routeren være et godt alt-i-ett-værktøj.

4.

Vær opmærksom på strømkrav. High power routere kan klare højere arbejdsbelastninger.

5.

Vurder de generelle form og æstetiske egenskaber. En ergonomisk form med nemme at bruge komponenter er ønskelig. For eksempel er en klart synlig og nem at betjene tænd / sluk-switch bedre end en iøjnefaldende tænd / sluk-mekanisme. På samme måde skal alle knapper og håndtag være glatte og komfortable, når de bruges.

6.

Undersøg markedet for de mange tilgængelige routere, deres funktioner, topsælgere og feedback fra kunderne. Identificer den router, der passer bedst til dine behov.

7.

Køb routeren fra din internetudbyder (ISP), hvis du kun vil bruge den til en bredbåndsinternetforbindelse. Dette er den billigste løsning, og desuden behøver du ikke bekymre dig om kompatibilitet. Men hvis du gerne vil bruge routeren til andre formål, kan du måske sammenligne funktioner online såvel som i butikker for at få det bedste tilbud.

Tips og advarsler

< / p>
  • Sikre datasikkerhed i trådløse routere ved at købe en WEP-kompatibel router.
  • Gem kvitteringen og udfyld garantikortet kort efter købet af routeren.
  • Se efter tilbud. Sørg dog for, at tilbudene er på modeller, der opfylder dine krav.
  • Undgå at købe routere med en kort garantiperiode.
  • Routere forbinder netværk til hinanden, der fungerer som netværksgateways, bestemmer den bedste vej til en datapakke, begrænser skadelige vira og orme og udskifter om nødvendigt hubber og switches - enheder, der er nødvendige for at forbinde værter i et netværk. De fleste routere bruges dog til at rute og dele bredbåndsinternetforbindelser.

    Du kan vælge mellem adskillige routere til kablede såvel som trådløse netværk. Opgaven med at købe en router kan således være ganske forvirrende. Her er hvordan du kan købe en router til dine krav: