Sådan netværk du dine hjemme computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opsætning af et trådløst netværk

1.

Saml det nødvendige udstyr til opsætning af netværket. En router, adapter, modem og kabler er de vigtigste nødvendige ting.

2.

Køb udstyr, som understøtter 802.11g trådløs netværksteknologi, da den har det højeste kompatibilitetsniveau. < /p>

3.

Se efter en trådløs router. Det fungerer som basestation for internet-signalerne og omdanner dem til trådløs udsendelse.

4.

Køb et trådløst netværkskort. Det forbinder routeren med computeren. Du behøver kun en adapter til operativsystemversioner af Windows 98. Nyere versioner har indbyggede adaptere. Køb en USB trådløs netværksadapter til en pc og til en bærbar computer. Du skal bruge en pc-kortbaseret adapter. Sørg for, at du har en adapter på alle computere.

5.

Slut modemet og routeren, når du har afbrudt internettet. Dette gør det muligt at sikre direkte forbindelse mellem din router og internettet.

6.

Konfigurer routeren. Tilslut en maskine til netværksporten på routeren. Tænd for maskinen, og åbn internetbrowseren. Indtast den nøjagtige konfigurationsadresse og adgangskode, der er nævnt i din router's manual. Dette åbner din routerens konfigurationsside.

7.

Husk at angive dit netværks navn og adgangskode. Se din konfigurationsmanual for resten af ​​indstillingerne. Gem indstillingerne.

8.

Slut maskinerne i netværket. For at gøre det skal du højreklikke på ikonet for trådløst netværk nederst til højre på skrivebordet. Tryk på u0026 quot; Vis tilgængeligt trådløst netværk u0026 quot; knappen.

9.

Klik på u0026 quot; Opdater netværksliste u0026 quot; knappen, hvis du ikke ser dit netværk. Når dit netværk vises, skal du klikke på knappen 'Connect' i nederste højre hjørne af skærmen.

10.

Installer Firewall til sikkerhed. Installering af firewall er nødvendig for at bekæmpe virus og ormangreb via internettet. Konfigurer anti-virus software til fejlfinding af sikkerhedsproblemer på hovedcomputeren og andre tilsluttede maskiner.

Opsætning af et Ethernet Netværk

1.

Køb det nødvendige udstyr til oprettelse af et Ethernet-netværk. Du skal bruge et NIC (Network Interface Card), et Ethernet-patchkabel til hver computer og en router.

2.

Lær funktionerne for disse komponenter. NIC'en fungerer for LAN, ligesom modemet fungerer for en telefonlinje. Få et 100 Mbps-kort, da det er ideelt til indstilling op et netværk.

3.

Sørg for, at kablerne er lange nok til at forbinde maskinerne med routeren. Patchkablerne bruges til at forbinde maskinerne i netværket med routeren .

4.

Køb en 100 Mbps-rute r. En router fungerer som forbindelsessted for alle maskiner i netværket.

5.

Slut dit modem til routerenes uplink-port, hvis du vil have adgang til internettet. < /p>

6.

Installer et NIC i hver computer. NIC'en kan installeres i PCI-pladsen på bundkortet på din maskine.

7.

Slut den ene ende af dit patchkabel til routeren og den anden ende i netværksstikket på din pc.

8.

Højreklik på 'My Netværksplacering 'på skrivebordet og klik på' Egenskaber. 'Højreklik på' LAN 'og tryk på knappen' Aktivér '.

9.

Konfigurer Routeren: Tilslut en maskine til netværksporten på routeren. Tænd for maskinen, og åbn internetbrowseren. Indtast den nøjagtige konfigurationsadresse og adgangskode, der er nævnt i din routerens manual. Dette åbner konfigurationssiden på din router.

10.

Husk at angive dit netværkets navn og adgangskode. Se i din konfigurationsmanual for resten af ​​indstillingerne. indstillingerne.

11.

Installer firewall for sikkerhed. Installation af firewall er nødvendig for at bekæmpe virus og ormangreb via internettet. på hovedcomputeren og andre tilsluttede maskiner.

Tips og advarsler

  • Et trådløst netværk er let at installere og konfigurere, men tilstedeværelsen af ​​andet udstyr og vægge kan hindre forbindelseshastigheden.
  • Et Ethernet-netværk kan være billigere end et trådløst netværk.
  • Har du mere end en computer derhjemme? Hvis det er tilfældet, anbefales det at netværkere dem. Dette giver dig mulighed for at dele filer, mapper, en printer, en scanner og andre hardwareenheder samt en internetforbindelse. Netværkscomputere er nyttige, hvis du skal dele data regelmæssigt. Der er to hovedtyper af netværksmetoder-Ethernet og Wireless. Kend netværksprocessen og vælg den der passer til dine behov.