Sådan opretter du et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opsætning af det trådløse netværk

1.

Vurder dine krav. Lav en liste over alle enheder, der kræves til oprettelse af netværket. Disse omfatter trådløse routere, trådløse netværksadaptere og noder, switche eller nav, kabelmodem, trådløse LAN-kort til stationære og bærbare computere, antenner, forstærkere, firewalls, trådløse broer og kabler. Tre typer trådløse netværksteknologier, der anvendes i vid udstrækning, er 802.11a, 802.11b og 802.11g. Alt udstyr, du køber, skal understøtte en af ​​disse teknologier, helst 802.11g - den bedste standard for de tre. Nogle af de grundlæggende enheder, du vil bruge til at oprette et trådløst netværk og dele internetforbindelse på alle computere, der er tilsluttet, omfatter et bredbåndsmodem (kabel eller DSL), en trådløs router, trådløse LAN-kort til alle desktops / laptops og / eller trådløse netværk adaptere (noder).

2.

Slut dit bredbåndsmodem til den trådløse router. Du kan forbinde modemet med routeren ved hjælp af en ledning (Ethernet eller CAT5).

3.

Slut den trådløse router til computeren. Hvis dine computere har trådløse LAN-kort, kan du indstille dem til at kommunikere direkte med den trådløse router. Hvis du ikke har trådløse LAN-kort, skal du bruge et trådløst netværkskort pr. Computer. I sådanne tilfælde vil den trådløse router kommunikere med det trådløse netværkskort (en), som igen vil blive forbundet til hver computer. USB-netværkskort anbefales. Disse kan sluttes til computere via USB-porten. Andre adaptere kræver Ethernet-kabel.

4.

Slut alle computere i netværket til hinanden. Igen, hvis dine computere har trådløse LAN-kort, kan du indstille dem til at kommunikere direkte med hinanden. Men hvis de ikke er udstyret med trådløse LAN-kort, skal du bruge en trådløs netværksadapter til hver computer. I sådanne tilfælde kan netværksadapteren (helst en, der har en USB-grænseflade) tilsluttes til hver computer, og dens antenne kan bruges til at sende trådløse signaler.

Konfiguration af alle enheder og computere

1.

Konfigurer den trådløse router. Dette kan gøres ved at forbinde den trådløse router til enhver computer. Normalt er et Ethernet-kabel forsynet med et trådløst netværk. Den ene ende af Ethernet-kablet skal forbindes til en hvilken som helst af den trådløse router (med undtagelse af porte mærket Internet eller WAN). Den anden ende skal forbindes til computerens LAN-port. Åbn din browser og indtast admin-URL'en. Dette vil blive nævnt i routeren 's brugermanual. Det vil også nævne et loginnavn og adgangskode, der kræves for at få adgang til routerens admin site. Når du er logget ind, skal du følge instruktionerne for at konfigurere din router og oprette en SSID (et unikt navn til det trådløse netværk).

2.

Konfigurer hver trådløst netværkskort, hvis det er tilfældet. Hvis du har Windows XP installeret på dine computere, registrerer systemet automatisk netværksadapteren, så snart den er tilsluttet. I andre tilfælde skal du muligvis installere specifikke drivere. Sørg for, at du får en driver-cd sammen med netværksadapteren. Næste skal du muligvis indsætte installations-cd'en for at konfigurere adapteren. CD'en tager dig igennem hele installationsprocessen.

3. < / p>

Sørg for at bredbåndsmodemet er konfigureret til internettet. Se ikke bredbåndsmodemets brugervejledning til konfigurationsprocessen.

4.

Når netværksenhederne er konfigureret, skal dit operativsystem vise et ikon for trådløst netværk i statuslinjen (nederst på skærmen). Processen til at forbinde computere til et trådløst netværk kan variere afhængigt af det installerede operativsystem. Se i operativsystemets hjælpefil for detaljer. Forbindelsesprocessen i Windows XP (og de fleste andre Windows-operativsystemer) forklares nedenfor.

5.

Klik på ikonet for det trådløse netværk En liste over alle tilgængelige trådløse netværk skal vises. Dette vil omfatte det trådløse netværk, du har oprettet. Søg efter SSID'et, der blev indtastet, mens du konfigurerede den trådløse router. Hvis netværket ikke er angivet, skal du opdatere skærmen eller genstart alle enheder.

6.

Klik på 'Connect', når du har valgt det trådløse netværk. Du bliver muligvis bedt om at oprette en netværksnøgle (et kodeord) for at få adgang til det trådløse netværk. Denne nøgle er påkrævet af alle brugere at oprette forbindelse til det trådløse netværk.

Tips og advarsler

  • Hold din trådløse router i midten af ​​netværket. sikrer optimal ydelse.
  • For at minimere hindringen med dine trådløse netværksindstillinger, skal du forsøge at holde den trådløse router i en betydelig afstand fra andre elektroniske genstande såsom mikrobølger, trådløse telefoner og fjernsyn.
  • Hvis proceduren med oprettelse af et trådløst netværk ikke er klart for dig, end det er tilrådeligt at få det oprettet af nogle fagfolk. Du kan også ringe til trådløse hardware specialister til at oprette dit trådløse netværk. Under alle omstændigheder henvises altid til hver enheds brugervejledning før installation.
  • Kontroller, at enheder som trådløse routere har sikkerhedsstandarder som WEP (Wired Equivalent Privacy) og WPA (Wi-Fi Protected Access) . Trådløse netværk er sårbare over for sikkerhedstrusler. Det er derfor vigtigt at finde produkter, der indeholder yderligere sikkerhedsforanstaltninger.
  • Et trådløst netværk tilbyder forbedret fleksibilitet og mobilitet. Desktops, laptops og andre enheder, der er tilsluttet det trådløse netværk, kan få adgang til netværket hvor som helst i dit hjem eller kontor. Desuden kan du dele filer, enheder som printere og en internetforbindelse via et trådløst netværk. Trådløse netværk eliminerer omfattende kabelføring. Her er hvordan du kan oprette dit eget trådløse netværk.