Sådan sikres en trådløs internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skift standard loginoplysninger hurtigt efter opsætning og konfiguration af den trådløse forbindelse.

2.

Skift SSID og adgangspunkter umiddelbart efter konfiguration af det trådløse netværk. Standard SSID til nem konfiguration er et simpelt navn, typisk fabrikantens.

3.

Deaktiver SSID-udsendelse. Generelt sender routere og adgangspunkter regelmæssigt og automatisk SSID'en, der gør den nyttig i mobile hotspots, hvor forbrugerne kommer, bruger tjenesten og fortsætter. Deaktivering af SSID, især i hjemmekontorer skjuler netværket fra nysgerrige øjne, selvom det stadig kan påvises på anden vis.

Brug enheder, der understøtter mindst WPE, datasikkerhedsprotokol i trådløse netværk. WPA og WPA2 giver forbedret sikkerhed. Bevar datasikkerhedsniveau ved at bruge udstyr, der er i overensstemmelse med samme sikkerhedsprotokol. Selv en enkelt enhed, der følger et lavere sikkerhedsniveau, gør et let mål for cyberangreb.

5.

For avanceret sikkerhed skal du konfigurere en firewall på alle værter. Dette bør være i tillæg til den firewall, som routeren alligevel understøtter.

6.

Minimer lækage af trådløst signal ved at placere routeren eller adgangspunkterne centralt i lokalerne. Opsætning af disse enheder på en balkon eller i nærheden af ​​et vindue / dør sender signalet udenfor, hvor det nemt kan bruges af andre passende konfigurerede enheder. I den forbindelse giver nogle routere endda mulighed for at reducere signalområdet for at sikre signalmodtagelse inden for bygningen.

7.

Feed MAC-adresser, unikke identifikatorer af netværksenheder, ind i routeren og adgangspunkterne for at begrænse værter, der kommunikerer med hinanden i et trådløst netværk. Dette er især nyttigt i små trådløse netværk som dem, der er oprettet i hjem og hjemmekontorer.

8.

Undgå at bruge DHCP til at tildele IP-adresser dynamisk. Brug i stedet statiske IP-adresser til alle værter i et trådløst netværk. Dynamiske IP-adresser er nemme at bruge, men også nemme at hakke i.

9.

Afbryd enhederne fra at forbinde automatisk til et trådløst netværk.

10.

Luk alle værter og netværk De vil ikke blive brugt i flere dage, især når du rejser.

11.

Sørg for, at routerens fjernadministrationsfunktion er slået fra. Hvis routeren er konfigureret til fjernadministration, kan enhver have adgang til det.

Tips og advarsler

  • Sørg for forbedret sikkerhed ved at vælge software og hardware, der er kompatibel med De samme protokoller.
  • Ingen af ​​disse metoder er en fuldt sikret måde at sikre et trådløst netværk på. Hver af disse trin gør det imidlertid muligt for nettet at sikre, at der ikke er plads til uautoriseret adgang. Du kan gøre det svært for hackere at hakke i dit trådløse netværk ved at gennemføre det maksimale antal sikkerhedsforanstaltninger, der er beskrevet ovenfor.
  • Selv om trådløse netværk giver brugerne øget mobilitet, er datasikkerhed en af ​​hovedproblemerne. Data, der sendes i et trådløst netværk, er mere modtagelige for at blive manipuleret end en kabelforbundet internetforbindelse. Nem tilgængelighed af trådløs hardware og software har gjort det nemt for hackere at hakke i ubeskyttede netværk. Sådan kan du sikre en trådløs internetforbindelse.