Sådan tillader to computere at bruge den samme internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk computerne og tag stikket ud af strømforsyningen.

2.

Sørg for, at både maskinens netværk med hinanden de deler filer og eksterne enheder. Specifik hardware og / eller software er nødvendig for at danne et netværk af computere samt få dem til at dele internetadgang. I dag er markedet oversvømmet med udstyr og applikationer, der hjælper med at opnå en eller begge opgaver.
Begge computere skal have et netværkskort (NIC) til netværk. NIC'en kaldes også Ethernet-kort, LAN-kort eller netværkskort. De fleste nye computere har i dag fabriksinstallerede netværkskort. Alt du skal gøre for at lave et netværk er at forbinde computere ved hjælp af et CAT5 Ethernet-kabel. Hvis du skal installere en netværksadapter, skal du huske at installere de nødvendige drivere også.

3.

Kontroller, at netværket fungerer korrekt, ved at tilslutte kablerne og starte computeren. Lad dem initialisere og se efter forekomsten af ​​en computer i netværkskernen på den anden pc.

4.

Identificer en passende metode til at dele den samme internetforbindelse mellem to computere efter skabe netværk mellem dem. Der er tre metoder til at gøre det, og te først hedder Opsætning af en proxy. Denne metode kræver, at du direkte forbinder en pc til internetforbindelsen, så computeren fungerer som en proxyserver. Hvis et standardmodem bruges som internetadgangstilstand, skal den computer, der skal tilsluttes direkte, have to LAN-kort, en, så den kan oprette forbindelse til modemet og den anden til netværk med den anden pc. Et USB-modem kræver dog kun et LAN-kort i proxyen. En af de største ulemper ved at oprette en proxy er, at computeren, der er direkte forbundet med internettet, altid skal være tændt for at gøre det muligt for den anden pc at være online.

5.

Den anden mulighed er at bruge en router med enkelt LAN-port, hjælper en router til at forbinde netværk og sende data. Det fungerer også som en switch og udfører flere andre opgaver, herunder routing datapakker, bestemmer den mest passende vej mellem værter, sikring af dataoverførsel og tillader pc'er at dele eksterne enheder og internetforbindelser. Routere har LAN og WAN porte, hvor kabler fra værter og internetforbindelseskabler er forbundet. Slut routeren til modemet. Routere med en LAN-port kræver brug af en hub / switch, så begge pc'er kan dele internetforbindelsen. Tilslut LAN-porten til routeren til et nav / skifte, som igen skal forbindes til de to computere.

6.

Den tredje mulighed er at bruge en multiport Router. Multi-port routere har flere porte til flere værter at forbinde. En sådan router i forbindelse med et nav / skifte rummer værter mere end antallet af LAN-porte, den har. Indsæt kabel fra internetforbindelsen til WAN-porten på routeren. Tilslut begge computere til routerens LAN-porte.

7.

Konfigurer netværksindstillingerne for hver computer, en forholdsvis let proces, da de fleste operativsystemer understøtter brugervenlige guider, der tager brugere gennem processen. Nye computere er konfigureret til netværk og dermed omgå ethvert behov for omfattende konfiguration.

Tips og advarsler

  • Før du konfigurerer computeren til at dele en internetforbindelse, ring din internetudbyder til at bestemme deres politik for deling af webadgang.
  • Brug nye svær at gætte kodeord regelmæssigt for at gøre det svært for hackere at forstyrre dit netværk.
  • Nærhed til elektriske apparater kan forstyrre en trådløs modtagers signalmodtagelse. Placer routere så langt væk som muligt fra elektroniske gadgets for at undgå dårlig signalkvalitet.
  • Forlad ikke mobiltelefoner i nærheden trådløse netværksenheder.
  • Med den stadigt stigende prominens af internettet bliver flere computere på et givet sted ved at blive en norm snarere end en undtagelse. Med to eller flere computere øges omkostningerne ved at få internetadgang på alle computere. Denne pris kan nedbringes ved at oprette et netværk og tillade begge computere at dele den samme internetforbindelse. Denne mulighed gør det også muligt at dele filer og andre enheder, der er tilsluttet netværket. Internettet kan deles på to computere på forskellige måder.