Sådan vælger du kabel eller DSL til bredbåndsinternet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sammenlign tilgængelighed. På grund af det eksisterende kabel-tv-netværk er det nemt for de fleste udbydere at give dig hurtig adgang til en kabelforbindelse. DSL, der bruger eksisterende telefonledninger, er stadig ikke let tilgængelig i landdistrikterne, selv om folk, der bor i byområder, ikke står over for et tilgængelighedsproblem.

2.

Vær opmærksom på forbindelsen hastighed, en nøglefaktor, der skal overvejes, når du vælger hvilken type internetforbindelse du ønsker. Selv om kablet teoretisk er hurtigere end DSL, afhænger den faktiske hastighed, du oplever, af antallet af abonnenter, der bruger forbindelsen på det tidspunkt. Flere personer, der samtidig har adgang til internettet i et givet område, kan kompromittere dataoverførselshastigheden for en kabelforbindelse. Dette skyldes, at den tilgængelige båndbredde afhænger af antallet af personer, der deler linjen, og kabelforbindelsen er typisk delt mellem flere forbrugere. Med DSL får hver abonnent en individuel dedikeret linje.

3.

Overvej kvaliteten af ​​tjenesten. Med DSL afhænger bredbåndsforbindelseskvaliteten af ​​afstanden mellem forbrugeren og fjernbetjeningen eller nærmeste telefonomskifterstation. En nærliggende fjernterminal tilbyder bedre service end en terminal, der ligger langt væk - grunden til den uklare tilgængelighed af DSL i landdistrikterne. Til sammenligning sikrer kabelbanens udtømte kabler, at alle bredbåndskunder får konsekvent internetadgang. Kabelbredbåndsbrugere skal imidlertid forsøge at bestemme antallet af lokale brugere, der aktivt bruger tjenesten. Som nævnt kompromitterer høj internettrafik kvaliteten af ​​forbindelsen. Med DSL påvirker antallet af aktive brugere ikke forbindelseskvaliteten.

4.

Sammenlign de involverede omkostninger. Både DSL- og kabeludbydere tilbyder konkurrencedygtige priser, selv om DSL ofte er lidt på den højere side. Sammenlign tilgængelige pakker, der er designet til at opmuntre forbrugerne til at købe en pakke af tjenester i stedet for at vælge kun en. Det er for dig at fastlægge dine prioriteter og vælge en bredbåndstjeneste i overensstemmelse hermed.

5.

Lær om den kundeservice, der tilbydes af hver tjenesteudbyder. Før du abonnerer på en tjeneste, skal du sørge for at have en god kundeserviceafdeling. Se på nedetid for begge typer forbindelser (hvor meget tid hver måned kan en forbindelse være 'ned'). Den bedste måde at vurdere nedetid er ved at læse kundefeedback.

6.

Se på datasikkerhedsfunktionerne. Generelt er både kabel og DSL sikkert, især til privat brug.

Tips og advarsler

  • Indsaml oplysninger om kabel- og DSL-bredbåndstjenester ved at tjekke med venner eller ved at gå online og læse kundeanmeldelser.
  • Find ud af de tjenesteudbydere, der er tilgængelige i dit område, og vurder pakkerne, de tilbyder.
  • Kabel-internetudbydere vil typisk have kunder til at abonnere på kabel-tv, også når de vælger kabelbredbånd. For at opfordre folk til at vælge begge tjenester, har de høje priser for en bredbåndsforbindelse alene i forhold til ellers rimeligt prissatte kombinationspakker.
  • Med både DSL og kabel kan du holde din pc altid forbundet til internettet. Denne 'altid på' -funktion gør din computer modtagelig for virus og hackere. Afbryd forbindelsen, når du er færdig med at surfe på internettet.
  • Alle ønsker at deres onlineadgang skal være så hurtig som muligt. Langsom forbindelser, især dial-up, er frustrerende. De fleste foretrækker bredbåndsinternet, hvilket er betydeligt hurtigere og overkommelig på samme tid. En bredbåndsinternetforbindelse kan være via en dedikeret abonnentlinje (DSL) eller et kabelmodem. Her er hvordan du kan vælge mellem en DSL- eller kabel-internetudbyder.