Sådan fejlfindes Packet8 VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Få flere oplysninger om fejlfinding af Packet8 VoIP på det officielle selskabs websted, www.packet8.net. Værdifulde oplysninger om fejlfinding er tilgængelig for alle brugere på www.packet8.net/support/faqs/

2.

Fåstå de mest almindelige problemer. Hvis du ikke kan få en ringetone på din telefon, skal du tjekke for strømlampen. Lyset skal være tændt, og WAN-lyset er synligt efter 10 sekunders opstart. Næste skal du kontrollere kablerne. Sørg for, at de er sikre og godt tilsluttede. Kontroller forbindelsen til routeren og Packet8-enheden. Denne procedure skal til enhver tid vise dig igennem alle problemer med opkaldstoner.

3.

Afmonter opsætningen og genoprett forbindelserne, hvis problemet fortsætter. Afbryd strømmen og vent i 30 sekunder. Gentag tilslutninger og tænd for systemet. Hvis du bruger en hjemmerouter, så prøv at deaktivere SPI (Stateful Packet Inspection) på din router. Sæt din Packet8-enhed på DMZ (Demilitarized Zone) på router / firewall. Konfigurer DMZ ved at ringe * 0120003 for at hente IP-adressen. Kontakt producenten, hvis problemet fortsætter.

4.

Fejlfinding af problemerne med lydkvalitet, tabte opkald eller andre opkaldstidsløshed ved at tjekke den aktuelle systembrug. Stop med at køre programmer, der forringes eller påvirker din side hone call kvalitet. Gør følgende: Kontroller programmer, der kører på din computer. Har du en Peer-to-Peer fildeling software installeret (kazaa, napster og så videre)? Stop denne ansøgning med det samme.

5.

Stop alle streamingvideoer, der afspilles på computeren via internettet.

6.

Tag alle forbindelserne ud, undtagen Packet8-enheden, og forsøg at foretage få testopkald.

7.

Opgrader din routeres firmware til den nyeste tilgængelige version. Kontakt din producent hvis du stadig har problemer.

8.

Udskift din eksisterende telefon med pakken 8-adapteren. Dårlig håndsætskvalitet resulterer også i dårlig stemmeoplevelse.

9.

Lær hvordan du fejler problemer med indgående opkald. ikke ring en ring Kontroller, at din Packet8-tjeneste er aktiv. Besøg din kontoside på Packet8-webstedet. Alternativt kan du også tjekke din e-mail for at hente din aktiveringskode og kontrollere status for din tjeneste.

< h4> Tips og advarsler

  • Hold alle tilslutninger og kabler fri for støv med regelmæssig rengøring. Dette vil holde de fleste fejlfindingsproblemer i spil.
  • Lær andre hindringer inden for rækkevidden af ​​din VoIP-tjeneste. Dette kan være et eksisterende trådløst netværk i nabolaget, eller eksisterende trådløse eller mobiltelefoner forstyrrer talekvaliteten på din VoIP-forbindelse.
  • Hold en fejlfinding g manuel handy til enhver tid.
  • Tal med kundeservice om tekniske forespørgsler, hvis ingen af ​​ovenstående fungerer.
  • Din oprindelige opsætning for Packet8 VoIP kan have været glat, men som med alle andre systemer kan der opstå problemer senere. Du behøver ikke specielle fejlfindingssoftware eller værktøjer til Packet8 VoIP. Her er et par enkle trin, der ville fungere i et flertal af sagerne.