Sådan konverteres en computer til en filserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gør dit hjemmearbejde på internettet for en grundlæggende forståelse af teknologien.

2.

Vælg den type netværk, der skal bruges : peer-to-peer eller klient / server.

3.

Installer netværkshardware og software. Se 'Sådan forbinder du computere til et netværk' for generelle råd og kilder til mere detaljerede oplysninger.

4.

Installer fil- og printerdelingstjeneste for Microsoft Networks på den computer, du vil have at bruge som en filserver (de relevante Windows-filer findes allerede på harddisken).

5.

Genstart computeren.

Tips og advarsler

  • Peer-to-peer-netværk gør det muligt for computere at dele harddiske, cd-drev, printere og internetforbindelser. Alle computere i netværket er direkte forbundet med kabler. (I et klient / server netværk er computere forbundet til et centralt netværksnav.)
  • Filservere eller computere, der gemmer dokumenter og applikationer til alle på et netværk, er normalt hurtige, tunge computere. Men i et lille netværk kan en stationær computer fungere som en server. Tilslutning af computere i et netværk er en kompleks proces med en række forskellige muligheder, hver diktat anvendelse af specifik hardware, kabling og software. Sørg for at udføre omfattende forskning og vide, hvad du gør, før du forsøger at opbygge et netværk. Følgende instruktioner gælder for Windows-computere.