Sådan opretter du forbindelse til en fjerncomputer, der bruger Telnet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer et telnet-program (klient) på din computer. HyperTerminal, der følger med Windows, udfører mange telnet operationer. Du kan også finde en række freeware, shareware eller kommercielle telnetklienter fra forskellige softwarewebsites.

2.

Åbn dit telnetprogram.

3.

Indtast telnet-adressen i adressefeltet. Klik på OK.

4.

Indtast dit login-id. Hvis du har fået særlig tilladelse, har din vært givet dig et login-id. Hvis det er et anonymt sted, kan du muligvis logge ind som 'gæst' eller ved at bruge din e-mail-adresse.

5.

Når du er logget ind, proceduren varierer afhængigt af hvordan værten er oprettet. Følg instruktionerne på skærmen.

Tips og advarsler

  • Du kan muligvis få adgang til dit telnet-program direkte fra din browser, hvis du har konfigureret din software korrekt. For at bruge din browser skal du skrive telnet adressen i adresselinjen. Det kan være noget som 'telnet: far.away.computer.com' eller 'telnet far.away.computer.com.'
  • Nogle telnet-programmer kræver et kolon mellem 'telnet' og adressen. Andre kræver en plads.
  • Telnet bruges typisk til at tænde din computer til en terminal til en mainframe eller Unix-baseret computer. Forvent ikke at kunne bruge Windows- eller Macintosh-kommandoer.
  • Telnet kan være en nyttig måde at få adgang til din e-mail fra hjemmet, fordi du ikke behøver at huske SMTP- eller POP-servernavne . Ikke alle internetudbydere (ISP'er) tillader telnetadgang, og du skal sandsynligvis bruge en Unix-baseret e-mail-klient på denne måde.
  • Hvis et bogstav er skrevet forkert, vil telnet-søgningen mislykkes.
  • Telnet giver dig mulighed for at bruge din computer som en terminal til en fjerncomputer (typisk en mainframe eller en Unix-baseret computer). Med telnet kan du søge i en database, få adgang til et online katalog, læse din e-mail eller deltage i interaktive spil som multiuser Dungeons (MUDs). Du kan logge ind i henhold til de tilladelser, som den eksterne vært har givet dig.