Sådan organiserer du et hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem hvordan du skal oprette forbindelse til dit netværk: trådløst via en strømforsyning (ved hjælp af dit elektriske system som computernetværk, se Homeplug.org), ved hjælp af Ethernet eller en kombination af De fleste vælger trådløse netværk. De er 'nemmeste at oprette, men de giver sikkerhedsproblemer, da de kan hackes ind.

2.

Vandre gennem dit hus ( hvis du vælger et trådløst netværk) med en trådløst aktiveret bærbar computer før installation for at se, hvilke andre netværk der findes i dit nabolag eller bygning. Computere med trådløs kapacitet søger konstant for trådløse netværk; et vindue vil dukke op og spørge, om du vil slutte dig til et netværk.

3.

Bestem, hvor du vil placere din router, midtpunktet i dit netværk. Find en trådløs router et sted nær midten af ​​dit hjem for at give en god dækning for hele området.

4.

Installer Kategori 6-ledninger, hvis du installerer et Ethernet-netværk fra routeren til hvert sted, hvor du vil have en computer eller printer, og afslut ledningerne (sæt på stik).

5.

Få en printernetkort til hver printer, du 'Jeg vil gerne sætte på dit netværk (medmindre printeren allerede er i stand til netværk). En printer kan også tilsluttes til en enkelt computer og gøres tilgængelig for andre computere på netværket ved hjælp af printerdelingsfunktionen i Windows.

< p> 6.

Find ud af om dit tv, stereoanlæg eller køkkenapparater er i stand til internettet. Hvis det er tilfældet, sæt dem på netværket og send MP3'er og videofiler fra din computer hjem - eller endda betjene din apparater fra arbejde via nettet. Se også på at inkorporere dit hjem-sikkerhedssystem.

Tips og advarsler

 • Du kan blande og matche udstyr fra forskellige producenter som l ong, da produkterne anvender de samme standarder. Den mest almindelige standard for trådløs er 802.11g. Udstyret mærket 802.11b (eller Wi-Fi) fungerer sammen med 802.11g gear.
 • Et trådløst netværk kan virke bedre, hvis du vælger en anden trådløs kanal end dine naboer. Se din router manual.
 • Din router kigger på hvert stykke data, der bevæger sig på netværket, og sørger for, at det går til det rigtige sted. Du kan forbinde fire eller flere eksterne enheder til de fleste routere.
 • Skift standardadgangskoden på din router umiddelbart efter konfigurationen, og aktiver alle sikkerhedsforanstaltninger som WEP (Wireless Encryption Protocol) og firewallbeskyttelse.
 • Du har en bredbåndsforbindelse til dit hjem eller hjem
  kontor - nu er det tid til at koble det op til alle dine computere og andre
  Internet-ready-enheder. Hvis du er overhovedet bekymret over at tage på
  dette projekt selv, skal du medbringe en professionel.