Sådan uploades filer til en anden computer med et FTP-program

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Vælg denne indstilling, hvis du uploader filer til en fjerncomputer, der ikke tillader webbrowser-upload. Dette er ofte tilfældet, hvis du uploader filer til et websted, hvor du har købt lager.

2.

Åbn dit FTP-program. Indtast værtsadressen i det angivne rum.

3.

Indtast dit login-id og dit kodeord. Hvis fjerncomputeren er konfigureret til at tillade anonym FTP, kan du muligvis logge ind uden et kodeord eller ved at bruge 'gæst'.

4.

Klik på Opret forbindelse.

5.

Du vil se to vinduer, der indeholder en liste over mapper og filer, når forbindelsen er etableret. Vinduet til højre repræsenterer mapperne på fjerncomputeren. Vinduet til venstre repræsenterer mapperne på din harddisk.

6.

Flyt rundt i det venstre vindue, indtil du har placeret og åbnet den mappe, hvor din uploadede fil skal gemmes.

Flyt rundt i vinduet i venstre side, indtil du har fundet og valgt filen, der skal uploades.

8.

Træk den valgte fil over til vinduet til højre. De fleste FTP-programmer giver dig mulighed for at uploade denne måde. Hvis din FTP-software ikke tillader dette, skal du læse hjælpefilen til upload af instruktioner.

9.

Kontroller, at filen er angivet med de andre filer på højre side når filen uploades.

Tips og advarsler

  • Den tid der kræves for uploaden varierer. Det afhænger af størrelsen på din fil (målt i bytes ), hastigheden af ​​din internetforbindelse og mængden af ​​trafik på internettet i løbet af uploadtiden.
  • Det er ulovligt at distribuere softwareprogrammer, musik, grafik eller andet indhold, medmindre du er licenseret eller lovligt berettiget til at gøre det.
  • Du kan uploade filer til en anden computer ved hjælp af File Transfer Protocol (FTP). FTP henviser til en internetprotokol og er også navnet, der bruges til softwareapplikationer, der udfører denne funktion. Med FTP kan du uploade software, musikfiler eller enhver anden form for digital information.