Fakta om den første Macintosh- computer

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2012-05-14

Den første forbruger model computer udviklet af Apple Computers var kendt blot som Macintosh . Siden den første Macintosh , har Apple Computer Company frigivet snesevis af modeller af hjemmecomputere og er blevet kendt som en teknologi trendsætter . Den populære iMac , iPod og iPhone blev alle produkter udviklet af Apple , og det hele startede med denne første model , der var i stand til at konkurrere med IBM kompatible produkter og andre computere på markedet i løbet af denne tid .

Indledning Dato og Pris

Macintosh computer ramte markedet den 24 januar 1984 . I modsætning til mange konkurrerende mærker , der var typisk designet til at arbejde med IBM-kompatible software , var Macintosh sit eget system med sine egne programmer .Macintosh , som snart blev relabeled Macintosh 128k , var det første produkt fra Apple , at forbrugeren realistisk kunne betale. Det var stadig meget kostbar teknologi selv . Detailprisen for den oprindelige Mac var $ 2. 495 , ifølge den lave ende Mac hjemmeside .

Hardware

Macintosh var en stationær computer med en lille 512x342 pixel sort og hvid skærm og et slankt tastatur og mus . Systemet kom udstyret med 128 kilobyte RAM , 64 kilobyte rom og en 400 kilobyte floppy -drev, der er knyttet til en af sine to serielle porte på bagsiden .Commodore 64 var den mest solgte hjemmecomputer på tidspunktet for Mac 's udgivelse . Apples model havde dobbelt så meget hukommelse i Commodore 64 og kunne skrive mere end dobbelt så mange data til en af sine disketter .

Software

Den software , der var installeret som en standard komponent i Macintosh omfattede MacWrite og MacPaint . Den MacWrite tekstbehandlingsprogram var en banebrydende anvendelse , blot fordi det havde evnen til at oprette dokumenter , der så det samme på siden, som den gjorde , da printes ud . Dette er en standard funktion i alle tekstbehandlingsprogrammer i dag , men på det tidspunkt udskriften fra din computerskærm til siden var ofte uforudsigelige.MacPaint var et program , der arbejdede problemfrit med MacWrite . Brugeren kan skabe grafik og placere dem lige ind i dokumentet til udskrivning .

Salg

På trods af at prisen på Macintosh var omkring $ 2500, hvilket stadig synes høje næsten 30 år senere , var Macintosh en stor succes . Mac var et kompakt design , der havde en særskilt udseende ulig noget andet på markedet . Dens grafik og brugervenlighed var at appellere til mange mennesker, og salgstallene var der for at bevise det . Inden for de første 100 dage på markedet Apple solgte 70. 000 enheder , i henhold til den lave ende Mac hjemmeside .


Previous:nothing Next:hvordan du udskriver medier fra en cd 

Kommentarer

Code:
change