bærbar harddisk tilslutningstyper

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-05-20

Ligesom desktop computere , bærbare computere har harddiske med varierende typer forbindelser . Når du opgraderer din bærbare computer , er det vigtigt at erstatte den eksisterende harddisk med en ny en, der har en kompatibel forbindelse . Ellers skal du købe en særlig adapter til ekstra omkostninger eller vil du ikke være i stand til at installere drevet i dit system .

IDE

IDE tilslutninger findes typisk på harddiske produceret mellem 1994, da standarden blev indført , og 2003, hvor det var stort set erstattet af SATA stik . IDE- interface er undertiden benævnt ATA eller PATA , som står for Parallel ATA . Selv om denne type stik stadig kan findes i bærbare computere , er det ikke så almindeligt som SATA .

Serial ATA

Serial ATA eller SATA , har erstattet den ældre IDE -standarden. Det forbedrer på IDE- standarden ved at levere markant hurtigere dataoverførsel hastigheder , når adgang til en harddisk .

USB

USB er ofte stikket valg for eksterne bærbare harddiske . Selvom du ikke kan tilslutte en intern harddisk med USB , kan du tilføje en ekstern harddisk og dermed udvide lagerkapaciteten på din bærbare ved at forbinde denne type drev til en USB- port . USB-drevet har den fordel, portabilitet og bekvemmelighed , da det nemt kan tilsluttes ved at sætte et kabel og lige så let kan fjernes ved at tage enheden .


Previous:nothing Next:Compaq EVO d51c tekniske specifikationer 

Kommentarer

Code:
change