hvordan man kan lave en cpu fan

Indlæg af Alice Christensen     opdateret: 2012-05-16

Moderne CPU'er bliver så varm, at hvis de blev efterladt uden køling , kunne de nemt brænde ud efter en dags brug . Så når en CPU fan starter handler op , det er et temmelig alvorligt problem . Grundlæggende vedligeholdelse og rengøring , kombineret med et par freeware programmer og et par værktøjer , bør holde din CPU fan-og i forlængelse heraf , din CPU-i god stand

Du skal bruge: .
Støvsuger med slange vedhæftet fil , pensel og lille mundstykke .
Antistatisk armbånd eller handsker .
Dåse komprimeret luft .
Ren, tør tandbørste .
Lille flaske maskinolie .
Lille Phillips skruetrækker .

Reparation


1 .
Sluk alle strømkilder fra din computer og derefter fjerne kabinettet og alt andet nødvendigt at få adgang til blæseren . Hvis det er nødvendigt , at holde detaljerede notater om , hvad der foregår hvor og den præcise måde, hvorpå kablerne er fastlagt i sagen .
2 .
Fjern støv fra din computer ved hjælp af børste på vakuum . Der er kits på markedet for netop dette formål , med små pensler og en skrå dyse ideel til dine behov . Ren mellem ventilatorvinger så langt som du kan uden at bøje dem .
3 .
Brug kan af luft til at blæse løs de resterende støv og snavs , så vakuum alt, hvad du bare slået løs . Det er en god idé på dette punkt at gå videre og støvsuge resten af sagen så godt, ved hjælp af børste ( en større vil gøre hurtigt arbejde på dette, men du skal være forsigtig . )
4 .
Fjern blæseren fra holderen ved at fjerne skruerne eller låsene holde den på plads . Hvis det er holdt ind ved låse , være forsigtig når du fjerner ventilatoren ikke at bryde eller bøje låsene . . Laptop fans har en tendens til at være lidt sværere at fjerne . Der henvises til din bærbare manual eller producenten for yderligere anvisninger.
5 .
Brug tandbørste ( eller bomuld svaberprøver ) til at skure ventilatorvinger ren . Ren fan vinger bevæger sig mere luft end beskidt dem . Hvis der er en radiator forsamling , bør du rense , at så godt , giver det en time at køle ned efter fjernelse strøm fra den sag, du gør det
6
Sæt en dråbe . maskinolie mellem ventilator og dennes motor . Nogle fans har en kanal specielt til dette formål , andre ikke , men de fleste af dem har en lille synlig mellemrum mellem ventilator og motor , hvor olien kan anvendes . Brug dine fingre til at dreje blæseren gennem flere rotationer , og derefter dreje det frem og tilbage for at gøre visse olien værker til de steder, hvor det er nødvendigt. Hvis du støder på en masse modstand her, er det formentlig på tide at udskifte blæseren .
7 .
Sæt blæseren og andre dele , du var nødt til at fjerne for at få ram på det . Til desktops , kan du derefter forlade huset ud , udskifte elkabler og start din maskine . Hvis blæseren virker , vil du kunne se det i bevægelse. Tænd for computeren igen og erstatte den ydre beklædning . Hvis det ikke virker , skal du udskifte blæseren . Se din manual eller kontakt producenten for at få oplysninger om udskiftning af reservedele .

Bærbare computere er en smule sværere at teste . Returnér alle komponenter og beklædning brikker til deres rette steder og start din maskine . Mange bærbare computere har ikke fans , der kører konstant , du bliver nødt til at forlade din computer på længe nok til blæseren at sparke på at teste det . Hvis blæseren ikke virker , skal du erstatte det . Henvise til din manual eller producenten for yderligere oplysninger.

gode råd og advarsler


 • Gør det til en vane at støvsuge indersiden af din sag og udstødning havne mindst en gang om måneden . For en stationær , skal du fjerne den ydre beklædning og forsigtigt bruge børste . I tilfælde af en bærbar computer , skal du køre simpelthen et vakuum slangen over udstødningsporte på siden og bunden af kabinettet .
 • Det er en selvfølge, at i sidste ende din fan vil slidt . Dette gælder for de fleste computer dele , og dobbelt så for at flytte dem . Fans er normalt ikke meget dyrt , holde en udskiftning på hånden kunne ikke ondt , og kan bare gemme din computer fra nogle meget dyre skader .
 • forskellige producenter bruger forskellige mærker af fans . Det er typisk tilrådeligt at bruge et identisk reservedel når det er muligt .
 • altid fjerne alle kilder til elektricitet fra din computer , før du rører noget inde i sagen . Dette vil spare dig fra personskade samt holde dig fra at stege sarte komponenter i computeren. Efter at have fjernet udenforstående kilder , bør du trykke på og holde tænd /sluk -knappen for fem til ti sekunder for at aflade evt resterende energi i kondensatorerne , samt at forhindre eventuelle ulykker .
 • aldrig anvende overdreven fysisk magt til noget , der ser delikat inde i computeren sag , som omfatter printkort , noget stikker ud af bundkortet , enhver og alle kort knyttet til bestyrelsen .
 • Være så skånsom som muligt , når du børster komponenter .


 • Previous:nothing Next:hvordan du fjerner en adgangskode fra en Sony Vaio PCG - qr10   

  Kommentarer

  Code:
  change