typer af magnetiske lagringsmedier

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-05-19

Den første arbejdsdag computer kan have været en abacus , opfundet i 300 f. Kr. Computere har sikkert ændret sig siden da , først bliver større og større , indtil de tog op hele værelser . Moderne computere , selvfølgelig , er meget mindre og kan sidde på dit skrivebord eller dit skød . Nutidens computere har mere lagerkapacitet end nogensinde , og der er flere typer af magnetiske lagring som kan holde dine filer .

Hard Disk

En harddisk består af fade , der er arrangeret , den ene over den anden , på en spindel . Hver tallerken eller disk har læse /skrive hoveder på hver side af fadet . Denne form for magnetisk lagring er hurtigere og har mere information end disketter . Harddiske gennem årene har oplevet en dramatisk stigning i kapaciteten , selvom deres fysiske størrelse har fået meget mindre .

Diskette

En diskette er en lagerenhed, der kan være enten 3,5 inches eller 5,25 inches . Det kan bruges til at gemme og transportere data fra en computer til en anden . Deres kapacitet er alt for lille til at være nyttig for nutidens computere , som ikke længere har drev velegnet til disketter .

Magnetisk Tape

Magnetiske båndoptagere er langsommere end en harddisk , men kan rumme mere information end en diskette . Det kan være omkostningseffektiv i , at de magnetiske bånd er billigere at fremstille end andre former for magnetiske lagring .


Previous:nothing Next:mikroprocessor projektideer 

Kommentarer

Code:
change