de seks dele af en computer

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2012-06-21

En computer er en elektronisk anordning, der giver dig mulighed for at gemme , hente og bearbejde oplysninger benævnt " data . " Folk bruger computere hver dag til at skrive og oprette dokumenter , håndtere regneark og regnskabsmæssige opgaver , og oprette præsentationer . Du kan også få adgang til e-mail og surfe på nettet . En computer -system består af flere grundlæggende dele .

System Unit

Systemet enhed , ofte en rektangulær kasse , er kernen i det edb-system og holder Central Processing Unit (CPU ) . CPU'en er " hjernen " i computeren, behandler masser af oplysninger elektronisk . Systemenheden indeholder også random access memory ( RAM ) , som midlertidigt lagrer oplysninger , mens computeren er tændt. Harddisken er inde i systemet enhed og har enorme mængder af information . CD-og DVD -drev bruges til ekstra lagerplads.

Monitor

Skærmen viser information visuelt ved hjælp af tekst og grafik . Du kan købe en af to typer skærme til din computer system . CRT ( billedrør ) skærme fylder mere og tungere end deres LCD ( liquid crystal display ) kolleger , men begge giver skarpe billeder og vise still-og levende billeder . LCD- skærme er generelt dyrere .

Keyboard

Tastaturet er en væsentlig del af din computer . Den bruges til at skrive oplysninger ind på din computer ved hjælp af nøgler, der ligner nøglerne til en skrivemaskine . Det har nøgler til bogstaver og tal samt særlige funktionstaster . Funktionstasterne findes i den øverste række . Det numeriske tastatur findes på højre side , som er navigatør piletasterne .

Mouse

Musen er en lille , aflang enhed, der bruges til at styre en markør og vælge elementer på din computerskærm . En lang ledning forbinder musen til systemet enhed . Trådløse versioner er også tilgængelige .

Speaker

Taleren er den del af et edb-system , der bruges til at afspille lyd . Du kan købe en computer med indbygget højttalere eller tilslutte et par eksternt brug af kabler . Højttalerne kan bruges til at spille musik , lytte til film og høre lydeffekter .

Printer

En printer er ikke forpligtet til at betjene computeren , men det er gavnligt . Du kan bruge en printer til at overføre oplysninger som filer , e-mails , kort og fotos fra din computer på papir . Inkjet printere er populære til brug i hjemmet . Laserprintere er hurtigere og kan håndtere tunge brug. Printere kræver blækpatroner til at udskrive i sort /hvid eller farve .


Previous:nothing Next:hvordan man kan genoprette en disk , der ikke fungerede 

Kommentarer

Code:
change