hvad er et standard VGA grafikkort ?

Indlæg af Birthe Møller     opdateret: 2012-06-17

Video Graphics Array , eller VGA , er en arv teknologi , som alle moderne grafikkort er baseret på. Hver grafikkort produceret i de sidste to årtier kan udsende en standard VGA-skærm opløsning på 640 x 480-selv om de fleste af dem kan gå højere

Historie

VGA blev først introduceret af IBM i 1987 , da de introducerede PS /2 linje af computere . Det kunne vise 16 forskellige farver på et tidspunkt, standardopløsning , og op til 256 farver til halv opløsning . Det var også den første grafiske array , der kan integreres direkte til bundkortet .

BIOS

Mens VGA er blevet forældet for den daglige brug , er det stadig bruges som standard display mode for en computerens BIOS -system . BIOS ( Basic Input Output System ) er en low-level system miljø , som tillader en computer at starte op og indlæse en komplet operativsystem , som Microsoft Windows og Linux . Væsentlige , var hver grafikkort gjort siden VGA indført , kan fungere som en VGA adapter til denne grund .

Andre anvendelser

VGA ikke bare henvise til det gamle grafikkort og bagudkompatibel lavt niveau display modes . Det er også bruges som det grundlæggende element , når de beskriver en viser beslutning kapaciteter . For eksempel har mange smartphones skærme , der er beskrevet som HVGA ( Half VGA , eller 320 af 480) QVGA ( Quarter VGA , eller 320 af 240) eller endog WVGA ( Wide VGA , eller 800 x 480 . ) Selvfølgelig , disse visningstilstande ikke varierer fra den oprindelige VGA spec , fordi de kan vise en meget større udvalg af farver .


Previous:nothing Next:hvordan man finder den ip -adresse på en HP LaserJet 2300dn 

Kommentarer

Code:
change