historie nanorobotics

Indlæg af Alice Christensen     opdateret: 2012-04-21

Nanorobotics indebærer manipulation af og interaktion med atomare og molekylære mellemstore objekter . Nanorobots , undertiden kaldet nanobots eller nanoids , er anordninger sædvanligvis spænder i størrelse fra 0,1 til 10 mikrometer . Størrelsen af nanorobots kan sammenlignes med biologiske celler

Første Development

Den første scanning probe mikroskop ( SPM ) var den scanning tunneling mikroskop ( STM ) , opfundet i begyndelsen af 1980'erne af Binnig og Rohrer på IBM Zürich laboratorium , som de vandt en Nobel pris . Ifølge John W. Cross på hans Scanning Probe Microscopy ( SPM ) hjemmeside , " scanning probe mikroskopi dækker flere beslægtede teknologier til billedbehandling og måling af overflader på en fin skala , ned til det niveau af molekyler og grupper af atomer . "atomic force mikroskop anses også for en scanning probe mikroskop , der defineres som et mikroskop , der bruger en sonde snarere end en linse . Den type af interaktion mellem sonden og prøven definerer typen af scanning probe mikroskop .

mulige anvendelser

Udover scanning probe mikroskoper , der er et utal af andre mulige anvendelser foreslås nanorobots , herunder celle sonder til medicinsk brug , instrumenter til genetisk manipulation , computer hukommelse for hurtigere computere , instrumenter til kalibrering af større robotter , og programmerbar celler til påvisning af patogener .

fremtidige udvikling

Forskere håber at skabe nanorobots , som ville være selvsamlende , med muligheden for, at de ville kommunikere kemisk . Ifølge Aristides A. G. Requicha af Laboratorium for Molekylær Robotics " komplekse opgaver kan forventes at kræve en gruppe af nanorobots man samarbejder . Dette rejser interessante spørgsmål om kontrol, kommunikation, og programmering af robotten ' samfund . ' "


Previous:nothing Next:hvordan man kan udskrive med Toshiba trådløs laptop 

Kommentarer

Code:
change