chipsæt definition

Indlæg af Ingebeth Mosgaard     opdateret: 2012-06-09

En chipset består af logiske kredsløb og er " hjernen " af bundkortet . Det støtter bundkortet kontrol funktioner ved at dirigere strømmen af data fra bundkortet til de forskellige komponenter i computeren

Definition

En chipset er et sæt af logiske kredsløb , der udfører kontrolfunktionerne af bundkortet .

Evolution

Oprindeligt tre separate chips , der de funktioner af bundkortet . En chip udført Direct Memory Access , en kontrolleret cache og en håndteres afbryder . Med tiden udviklede dette i et enkelt sæt af chips , eller chipset .

Fordele

Fordelene ved at have en chipset kontra enkelt særskilte chips er færre omkostninger og større kompatibilitet . En enkelt integreret chipset produceret af én producent gennem en enklere konstruktion og færre chancer for komplikationer .

Data Flow

Chipsættet styrer strømmen af data i computeren . Delene indgår i denne datastrømmen er CPU , harddiske , hovedhukommelsen , sekundære cache , og anbragt på PCI og ISA busser .

Processorer

Producenter skabe særlige chipsets at arbejde med bestemte processorer . Normalt vil chipsæt understøtter kun ¨¦n klasse af processorer , såsom Pentium klasse systemer eller Pentium Pro -systemer . Det kredse skal være i stand til at støtte udformningen af processor , da hver processor klasse kan have en anden måde at få adgang til hukommelse eller anvender cache .


Previous:nothing Next:hvordan du installerer en Seagate SATA Serial ATA-harddisk 

Kommentarer

Code:
change