historien om elektroniske computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc     opdateret: 2012-06-27

Selv om den første elektroniske computere er arkaiske af moderne standarder , disse maskiner væsentligt forbedret hastighed og nøjagtighed af matematiske beregninger . De var designet til at tilføje , trække fra, gange , dividere , sammenligne beløb og udtrykke kvadratrødder

Colossus

Det Kolossen computer blev afsluttet i 1944 på Bletchley Park . Projektet blev ledet af Max Newman med hjælp fra Tommy Blomster og Allan Coombs . Denne computer blev bygget til at støtte det britiske militær i at bryde nazisternes koder , som manuel afkodning ikke kunne holde op .

Elektroniske Numerisk Integrator and Computer

Den Elektroniske Numerical Integrators og Computer ( ENIAC ) blev afsluttet i 1945 . Det var et produkt af Anden Verdenskrig og dens formål var at udføre komplekse beregninger hurtigere og mere præcist end et menneske . Bygget til den amerikanske Ballistics Research Laboratory af John Mauchly og J. Presper Eckert , denne maskine var en af de første elektroniske , digitale , til generelle formål , reprogrammable computere .

Ferranti Mark I

Den Ferranti Mark I blev den første kommercielt produceret elektronisk computer . Denne model var baseret kraftigt på Manchester Mark I med forbedringer i form og funktion . Den første computer fra samlebåndet blev leveret til universitetet i Manchester i 1951 , og mindst 12 andre maskiner blev solgt i de efterfølgende seks år .


Previous:nothing Next:hvordan du installerer et system højttalerdriver 

Kommentarer

Code:
change