hvad er de forskellige typer af edb- hukommelse ?

Indlæg af Dorte Søndergaard Pe     opdateret: 2012-06-23

Et centralt element i en computer er dens hukommelse . Computeren gemmer oplysninger i binær kode , et sprog, der består af 0'er og 1'ere . Den hukommelse gemmer oplysninger, der anvendes til computeren for at fungere, og oplysninger, som du input eller modtager i computeren . Computere har flere forskellige typer af MEMOR .

RAM

Random Access Memory ( RAM ) er en type computer hukommelse, der er flygtige i den forstand , at det kan gå tabt , når kredsen mister magten og data er ikke lagret i et bestemt sted som på en magnetisk drev eller en cd . Der er to grundlæggende typer af RAM . I et dynamisk RAM chip , oplysninger, hver bit , hvis der er gemt i en kondensator i et integreret kredsløb . Denne type hukommelse kaldes dynamisk fordi den elektriske ladning i kondensatoren løber ud over tid og skal opdateres , fordi de oplysninger vil blegne som afgiften svækker . Statisk RAM ( SRAM ) er mere stabil end DRAM , fordi chippen ikke skal genoplades som en SRAM chip , men oplysningerne er lagret på chippen vil helt forsvinde i løbet af et par sekunder for at slukke banen magt .

ROM

Read-only memory ( ROM ) er en type hukommelse , der indeholder oplysninger permanent indlejret i chips inde i computeren . Disse oplysninger bruges til at give computeren med instruktioner om, hvad man skal gøre , når du tænder for strømmen og starte det op . Den oprindelige type rom kaldes maske programmeret rom, hvilket hukommelse, der er fysisk integreret på computerchips og kan ikke ændres efter den er blevet installeret . ROM har siden udviklet sig til suppleant former . Programmerbare ROM er en type af rom i , som en enhed kaldet en PROM programmør bruger højspænding til permanent ændre computerchip . Dette kan kun gøres en gang . Med sletbar PROM , er den chip udsat for en kraftig UV- lys i mindst 10 minutter, så er omprogrammeret samme måde til standard PROM .

Flash

Flash- hukommelse er en type hukommelse kaldet Elektrisk sletbare programmerbare read-Only Memory . Flash anses for at være en ikke-flygtig hukommelse kilde som de oplysninger, der er gemt i en flash -enhed vil ikke forsvinde , når strømmen er slukket . I modsætning til andre typer hukommelse systemer , hvor oplysningerne er ændret lidt efter lidt , i flash -hukommelse , og hele blok af oplysninger er visket ren , og de nye oplysninger restaureret i en " flash . " Flash -hukommelse anvendes i små enheder , hvor en harddisk være upraktisk , såsom mobiltelefoner , MP3 afspillere, hukommelseskort eller sticks og digitale kameraer .

Magnetisk Opbevaring

Den mest traditionelle form for ikke-flygtige , eller permanent computerhukommelse , er magnetisk lagring . Magnetisk lagring er et system, hvor et drev spinder en disk med en høj hastighed , mens en enhed kaldet læse /skrive hoved læser oplysninger gemt på disken og tilføjer nye oplysninger til disken . Som teknologi forbedret , størrelsen af diskene krympede , mens lagerplads steget. Udviklingen af øget hastighed og kapacitet af harddiske har gjort brug af disketter væsentlige forældet , og du vil ikke se et diskettedrev på en ny computer , medmindre du specifikt beder om det .

Optisk lagring

Optisk diske som en cd'er eller dvd er en anden type af ikke flygtige . Data gemmes på disse diske når en laser ætser , eller " brænder " lille hak på et tyndt lag aluminium , der er indkapslet i plast til at gemme oplysningerne . Laseren er derefter brugt til at læse hak for at hente information gemt på disken . Mens tidligere versioner af cd'er og dvd'er kun kunne bruges én gang til at lagre oplysninger , der er nu genskrivbare ( RW ) diske , der giver dig mulighed for at genbruge en disk flere gange .


Previous:nothing Next:hvordan du fjerner LCD -skærmen fra en Compaq Presario bærbar 

Kommentarer

Code:
change