hvordan en harddisk er tilsluttet en pc ?

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2012-06-03

Harddisken er den vigtigste del af enhver computer . Det holder alle de data, du har brug for , lige fra sange eller filer til operativsystemet. Harddiske kan tilsluttes en computer på flere forskellige måder

IDE

Typisk findes i ældre harddisk -modeller , IDE-tilsluttede harddiske bruger en smal , rektangulær kabel til at forbinde med bundkortet . Hvis du ønsker at bruge to IDE harddiske , harddisken , som har operativsystemet skal sættes i anvendelse i slutningen af IDE- kablet .

SATA

Denne stil harddisk tilslutning er almindeligt anvendt i de fleste moderne computere og bærbare computere. SATA kabler er slankere end IDE kabler og kan overføre næsten dobbelt så mange data som IDE-baserede harddiske .

USB

De fleste forbruger- grade eksterne harddiske stole på denne fælles format for tilslutning . USB -porte er standard på alle moderne notebooks og laptops , så det er nemt at tilslutte din harddisk . I modsætning til IDE eller SATA , typisk du kan ikke installere en harddisk i en computer via USB .

FireWire

Selvom det ikke er så almindeligt forekommende i disse dage , nogle eksterne harddiske stadig bruge FireWire til tilslutning . Denne forbindelse standardfunktioner identisk til SATA , IDE og USB , men tilbyder tilslutning hastigheder på op til 400 Mbps . Men , som USB , er FireWire-baseret harddisk kun brugt eksternt.


Previous:nothing Next:Hvordan bruger jeg en 19v AC adapter på en 18,5 bærbar forbindelse ? 

Kommentarer

Code:
change