hvad er en funktion i Excel Visual Basic ?

Indlæg af Jannik Riis     opdateret: 2011-07-23

Microsoft Excel er en alsidig regnearksprogram , der giver alle mulighed for at komme ind og organisere alle typer af data . Den indbyggede værktøjer i Excel tilbyde omfattende analyse af data , herunder evnen til at sortere , diagram og filtrere data . Men Excel rækkevidde er betydeligt forlænget ved brugerdefinerede programmering muligheder ved hjælp af Visual Basic . Visual Basic programmeringssprog bruger funktioner til at oprette algoritmer , der udføre mange forskellige opgaver

Visual Basic for Applications

Visual Basic er en bred programmeringssprog med applikationer uden for Microsoft Office . Når det bruges i Excel , en variation af Visual Basic kaldet " Visual Basic for Applications ( VBA ) "anvendes . VBA er designet til at omfatte funktioner, som er specifikke for almindelige Excel opgaver . Mange VBA funktioner brugt nøjagtig de samme i programmeringssprog som de er i regelmæssig Excel regneark formler . Der er dog andre VBA -funktioner kun beregnet til brug i programmeringssproget .

Formål

En funktion er den mest grundlæggende byggesten i et edb- program eller algoritme . En algoritme er en række kommandoer , der tilsammen skaber en rutine med en udgang eller resultat . Inden for en algoritme er de funktioner, har hver en særlig rolle i opfyldelsen en beregning eller opgave . For eksempel , hvis en algoritme 's formål var at gennemsnit en række tal og derefter rundt resultatet til nærmeste heltal kan dette bestå af to funktioner . Den første funktion , en gennemsnitlig funktion , har som eneste opgave gennemsnit en række tal . Den anden funktion , en afrunding funktion , så ændrer dette endelige resultat . Du kan ikke effektivt skabe et program på alle sprog uden brug af disse byggesten .

matematiske funktioner

Mange funktioner i VBA er matematiske . De udfører beregninger i lighed med en lommeregner . Blandt disse er trigonometriske funktioner såsom " synd "og " tan ". Andre omfatte " RND " , som genererer et tilfældigt tal . Dette er ofte nødvendig, når programmeringen spil , der skaber overraskelser til spilleren . Den " runde " funktionen bruges til at afrunde et tal til et bestemt decimal niveau .

Betinget Funktioner

Mens nogle funktioner er designet til at beregne eller behandle data , mens andre udgør rygraden i et program logik . "Hvis . . så . . ellers række funktioner muliggør en VBA program til at træffe beslutninger efter at have analyseret en betingelse . For eksempel kan programmet udregne indkomstskat for en person. Indkomstskatten plan kan afhænge af den samlede indkomst som lønmodtager . Disse funktioner kan først afgøre, "hvis " den indkomst er over et sæt tærskel "og derefter " anvende en vis indkomstskat procent eller " ellers "brug en anden procentdel , hvis indkomsten ikke opfylder tærsklen . Komplekse kombinationer af flere " hvis " -funktioner kan skabe avancerede programmer, der tager en masse kriterier i betragtning , før behandlingen af data .

Data Formatering

Bruger data er ikke altid perfekt . Nogle gange , når du indtaster et nummer eller stykke tekst i en Excel celle du ved et uheld skrive et mellemrum efter det , før du trykker på "Enter ". Det kan se ud på samme på skærmen med eller uden rum, men rummet kan have relevans , når VBA analyser det til ethvert formål . Nogle funktioner rydde op data , før du bruger dem til andre formål . For eksempel fjerner den " RTrim "-funktionen eventuelle efterfølgende mellemrum fra data automatisk .


Previous:hvordan du importerer kontaktpersoner til en mac adresse bog fra excel ? Next:hvordan man bruger et excel makro til at e-mail uden at bruge Outlook 

Kommentarer

Code:
change