mikroprocessor vilkår

Indlæg af Allan Busk-Mathiasen     opdateret: 2012-05-10

Mikroprocessorer er små stykker af kredsløb , fabrikeret på en silicium dø , som integrerer logik og hukommelse . Processorer er ansvarlige for at udføre alle opgaver inden for en computer-styring, gennemførelse og opfølgning maskine sprog instruktioner . Mikroprocessorer indeholder meget vigtige kredsløb , herunder det aritmetiske og logik enhed , styreenhed og frontside bus .

Arithmetic og logikenhed

Det aritmetiske og logik enhed ( eller ALU ) udfører alle matematiske beregninger, som kræves processoren såsom tilføjelse , subtraktion, multiplikation og dividere binære cifre . Den ALU håndterer også kommandoer som OG, ELLER og IKKE .

Bus Enheder

Bus -enheder er kanaler , hvor data flyder langs til og fra processoren og andre komponenter i computeren , såsom hukommelse .

Ur Cyklus

Antallet af ur cyklusser mikroprocessoren udfører i et sekund afgør, hvor mange logiske og aritmetiske processer mikroprocessoren kan udføre per sekund . Dette er ofte måles i Hz ( eller MHz )

Control Unit

Styreenheden instruerer de forskellige busser og andre enheder i processoren , hvad de skal gøre . Styreenheden er væsentlige hjernen , som organiserer processer .

Data Cache

De data cache er en lille mængde hukommelse gemmes på processoren dø . Dette bruges til at lagre små mængder af data, som skal hurtigt hentes .

Silicon Die

Den dør er silicium , der omfatter elektriske kredsløb mikroprocessor . Dette kan også kaldes chippen .

frontsidebus

Den frontside bus ( eller FSB ) er den kredsløb, der forbinder de mikroprocessoren vigtigste systemets hukommelse .

Registre

registre bruges til at gemme anvendte data af det aritmetiske og logikenhed til at udføre opgaver styreenheden har anmodet om .


Previous:nothing Next:hvordan du kan opdatere asus drivere 

Kommentarer

Code:
change