Intel vs AMD -systemer

Indlæg af Dan Dejligbjerg     opdateret: 2012-06-21

Selvom Intel og AMD CPU'er ( CPU'er ) er funktionelt ens , hvert selskab processorer kræver processor-specifik støtte hardware . Hardware bygget og optimeret til Intel CPU'er vil ikke støtte AMD CPU'er. Processorer er beregnet til AMD vil ligeledes ikke støtte Intel

Sockets

Både Intel og AMD har unikke stik . konfigurationer for deres processorer . Disse stik kan variere både i størrelse og form . I nogle tilfælde kan en CPU monteres sammen med andre at støtte kredsløb i et større kant-kort pakke .

BIOS

Fordi AMD og Intel -processorer har forskellige arkitekturer , det binære input /output -system ( BIOS ) for hver processor er anderledes . En BIOS skrevet til en AMD -processor vil ikke korrekt at sende og modtage data fra en Intel , og en BIOS udviklet til Intel -processorer vil ikke rigtigt styre en AMD .

Bundkort

Forskellige cpu'er kræver forskellige støtte kredsløb , ud over til stikkontakter og BIOS . En særlig AMD CPU , for eksempel arbejde kan med en bestemt type random access memory ( RAM ) . Et andet eksempel kan være en særlig Intel processor monteret på en kant kort med proprietære hukommelse adgang controllere . Bestyrelser designet til at CPU måske ikke har on-board hukommelse controllere .


Previous:nothing Next:hvordan man kan kopiere en video cd til en harddisk 

Kommentarer

Code:
change